Задачи от Лаб - имаше ли грешки в задачите и примерните отговори, и съответно в джъджа?
На задача 6 както и да го въртя в категория .Net имам някакъв отговор, а в примерния отговор има Null, аз ли съм в грешка или има разлика в базата!
На задача 6 както и да го въртя в категория .Net имам някакъв отговор, а в примерния отговор има Null, аз ли съм в грешка или има разлика в базата!
Аз искам да попитам мога ли някъде да намеря решенията от ЛАБ-а и по конкретно 13-та и 14-та задача ?
Тук има работеща 14 и почти ама не съвсем 13, положението е същото и с 5 и 9 останалите са ОК
P.S. Вече всичко работи без 5!
Тук в Lab вече е качено авторското решение от Lab-a.
За съжаление обаче пета задачка не дава желаните точки и с него ;)
Може ли някой който има изкарани точки по време на лаба или след това на тази 5 задачка да си даде заявката и резултата да ги сравня, че не виждам къде греша (версията ми е 2014 т.е. не трябва това да е проблема)!
И моята версия е 2014 и също не дава точки на 5-та задача дори и с авторското решение. Просто подредбата ти на несортираните колони не е гарантирана! Това си е бъг в самата задача. Е, винаги може да се окаже, че има и друга грешка, но мисля в случая се стигна до този извод.
На 13-та задача гледам, че леко е сменено условието на подзадача 3. Преди беше с Берлин, сега искат Париж :). Също така авторското решение на подзадача 4-ри е сгрешено(поне според мен).
WHERE клаузата е с (DATEPART(weekday, CreatedOn) = 1 or DATEPART(weekday, CreatedOn) = 2), а според мен трябва да са CreatedOn = 2 и CreatedOn = 7.
Със стойности 2 и 7 задачата минава и изкарва макс точки в джъджа.
За да не изпадам в такива проблеми с деня и месеца аз ползвам DATENAME(WEEKDAY, colomn_name) - връща стринг с деня, а DATENAME(MONTH, colomn_name) връща стринг с месеца
@presian - На 14 задача сигурен ли си че ти изкарва 15/15 с това решение, аз я реших без функция с XML PATH и имам същия отговор като теб, но не го приема
Тази задача 13 ми взе здравето.
Три часа убих с нея заради грешно условие.
Вярното е:
А на задача 9 името на последната колона не е Author (както пише в примера) , а е Username.
Още една грешка:
На задача 14 подточка 2 са разменени условията за сортиране.Да се чете:
Дано на изпита няма такива грешки:)
Valleri - дава ми точките, сега отново пробвах за всеки случай пак ми ги даде!
Аз също имам проблем с 14-та задача. И аз я реших с XML и не ми работи. Сравних аутпутите от авторското решение с моето с diff checker, 1:1 са. Пробвах и варианта на @presian, и с неговия вариант не успявам да взема нито една точка.
Единственото, което мога да се сетя като вариант 14-та да е направена коректно, но аутпута да е сбъркан от някоя предишна задача, примерно 13-та, но на 13-та съм си изкарал всички точки. Всъщност на всички съм си изкарал точките, без 5-та и 14-та.
Успях да си изкарам точките на 14-та задача. Ресетнах базата и 14-та задача мина.
Така е, то си го пише в условието, че трябва да се почне задачата с чиста база, ама кой да чете.