Софтуерно Инженерство
Loading...
alerionx3 avatar alerionx3 0 Точки

Здравей! 

Не съм напълно сигурен, но мисля, че беше нещо от сорта на:

if (pictureBox1.Bounds.IntersectsWith(другият ти обект))

{

pictureBox1.Location.X+=нещо;
pictureBox1.Location.Y+=нещо;  <  в зависимост как искаш да се променя движението спрямо двете координати.

}

Ако искаш да направиш точно определена точка, в която да се премести пъкчърбокса, можеш да използваш:

pictureBox1.Location=new Point(X,Y) , като X и Y са координати които ти въвеждаш

 

Пак казвам, че не съм напълно сигурен, дано поне успея да те насоча в правилната посока.

Успех!

 

P.S. Всичко това можеш да го сложиш в един таймер, който да проверява за колижъна м/у обектите през зададено от теб време. :)

0
03/03/2015 18:43:11
LuXuS avatar LuXuS 1 Точки

Ама аз нямам друг обект , само 1 е трябва да рекушира в стените на прозореца и да и трябва да има и таймер !  По скоро задачата е такава: ОБЕКТ който рекушриа в стените на прозореца и трябва да мога да го сменям при избор от menuStripa .

0
03/03/2015 19:10:19
alerionx3 avatar alerionx3 0 Точки

Ами тогава там където съм написал "друг обект" го замени с координатите на границите на формата (ако не може да се ресайзва) или ако самата форма има пропърти за границите си (както picturebox-а). 

Давам ти само насоки, защото и аз не съм абсолютно сигурен.

0
RoYaL avatar RoYaL SoftUni Team Trainer 6819 Точки

@LuXuS според мен като ти се дадат теоретични насоки, още повече пък подплатени с код, е най-добре да отидеш в гугъл и да почнеш да търсиш информацията, която е нужна за конкретните ти нужди. Във форумите за програмиране не се толерират темите "направете ми задачата" :) Разбирам, че си начинаещ, но няма по-добър начин за учене, от това да си поблъскаш главата. Успех.

0