Софтуерно Инженерство
Loading...
zerefel avatar zerefel 70 Точки

Последната версия на uTorrent тайно инсталира Bitcoin Miner

Здравейте, 

Току що попаднах на еднa много интересна новина, която е изумила бая хора (включително и мен), а именно това, че при ъпдейт или инсталация на последната релийсната версия на uTorrent програмата качва и едно друго софтуерче - Epic Scale (един вид Bitcoin miner, който в бекграунда си цока CPU-то и "копае").

Не знам на повечето от вас това какво ви говори, но на мен хич не ми се нрави някой да изкарва пари на мой гръб (все пак токът в БГ не е евтин за стандарта ни, но това е друга тема). 

Деинсталирах uTorrent незабавно. Поради факта, че преди един ден не приех предложението за "ъпдейт", Epic Scale не се е качил и не го открих в инсталираните програми или в процесите, които вървят на машината.

ТУК може да видите повече по въпроса.

Тагове:
6
Общи приказки 06/03/2015 21:17:39
Flyer avatar Flyer 150 Точки

Здравейте. Напоследък много от програмите се опитват да пробутат някоя "екстра" по време на инсталацията си, често повече от една. Цъкайки Next, Next, Next си гарантирате инсталацията на такава.

Тези допълнителни програми са отбелязани с отметка или в прозорец, като в повечето случаи не се виждат от пръв поглед. Друго нещо, което трябва да се избягва са експресните / бързи инсталации. Така нямате контрол над това какво се инсталира и завършвате с куп буклуци, които реално не ви трябват, най-често тулбар към браузъра :)

 

За uTorrent може да махнете рекламите от:

Options -> Preferences -> Advanced

Променте посочените на false:
bt.enable_pulse
distributed_share.enable
gui.show_notorrents_node
offers.left_rail_offer_enabled
gui.show_plus_upsell
offers.content_offer_autoexec
offers.sponsored_torrent_offer_enabled
offers.featured_content.badge.enabled
offers.featured_content_notifications_enabled
offers.featured_content_rss_enabled

5