Софтуерно Инженерство
Loading...
DobromirPP avatar DobromirPP 0 Точки

Програмистите Детективи ли са?

Здравейте!

В момента не се побирам в кожата си... Току-що се върнах от едно несъстояло се интервю и все пак си мисля, че "повредата НЕ е в моя телевизор".


Преди повече от седмица кандидатствах за програмист с опит над 3 г. През това време разгледах над 200 обяви за работа.

Вчера едно девойче ми се обади и каза: Кандидатствали сте при нас за тази и тази длъжност. Ние сме еди-коя фирма и искаме да се срещнем с вас.

Ок! Ноу проблемс! Казаха ми адреса и часа на срещата. Веднага след телефонния разговор си отварям архива и започнах да търся обявата по която съм подал документи.

Първата ми изненада дойде, че името на фирмата е друго. После не са си оставили абсолютно никакъв контакт-адрес. Пълен фантом... 10 минути ги търсих с Гугъл и накрая НИЩО.

Втората изненада дойде, че когато отидох на адреса, не успях да ги намеря. 15 минути обикалях адреса и даже питах 3 души и никой не знаеше за фирмата. Сега се чудя - аз трябва ли да съм детектив за да ги търся под дърво и камък? Аз ли трябва ли да съм журналист за да им вадя думите от устата им за да получа тази "конфиденциална" информация, която ми е нужна за да ги открия?

Какъв е проблемът, когато си даваш адреса той да е 100% актуален и пълен? Какъв е проблемът, ако твърдиш, че си коректен и лоялен работодател да си посочиш поне фирмения уеб-сайт и там отново да има пълни данни за контакт с теб?...

Повредата в моя телевизор ли е? Или такива работодатели трябва да се отсвирват без да ти мигне окото?

0
Общи приказки 10/03/2015 13:20:58
Roumen avatar Roumen 127 Точки

Има такива фирми, които нарочно не си дават реалните адреси на офисите, ако има посочен официален адрес е някакво "прокси", счетоводител, адвокат, фиктивен офис, апартамент на някой роднина или нещо подобно, но не и реалния адрес където се работи. С такива "фирми" по-добре да не се занимаваш, тази практика означава че на 100% нещо не им е чиста работата. Ако фирмата няма страница с адрес за контакти с линк към карта или ако адреса е в жилищна сграда, направо ги забрави.

Иначе на едно интервю преди няколко години шашнах хората като им издирих тайния офис, който липсваше на картите и за който ме предупредиха, че нямало как да го намеря сам.. ами намерих го въпреки всичко. cool

1
10/03/2015 17:00:32
DobromirPP avatar DobromirPP 0 Точки

Така е. Съгласен съм.

1