[Homework] Programming Basics - Primitive Data Types and Variables - Problem {11} - Bank Account Data
Здравейте,
искам да Ви попитам как разбирате условието на задачата:
"A bank account has a holder name (first name, middle name and last name), available amount of money (balance), bank name, IBAN, 3 credit card numbers associated with the account. Declare the variables needed to keep the information for a single bank account using the appropriate data types and descriptive names."
Понеже аз го разбирам, че трябва да се декларират променливите които са най- подходящи за видовете информация, която ще се записва в тях.
Аз съм пратил тази задача от домашното по следния начин http://pastebin.com/9H7HQi7w
и ми се изпрати коментар, че задачата не е вярна?
Нямам желание да се заяждам или нещо такова, просто ми е интересно как се разбира задачата...
Когато тренирате за изпит се стремете да изпълнявате точно условията без да добавяте или пропускате нещо.
В домашните не е проблем да експериментирате и да прилагате неща, които не са преподадени все още или да разширявате програмата да прави повече неща от изискваните. Ако в процеса на писане на задачата научите нещо ново значи не е било излишно, а по този начин и някой, който проверява след това домашното, може да научи нещо.
Доколкото разбирам, Judge системата не се влияе от това как точно си си написал кода. Както всички знаем от задачката "horribly formatted code", за компилатора подредбата и спейсовете не са от значение. Те са за прегледност и удобство на четящия кода. За Judge важното е при подадените входни параметри да получи очакваните изходни данни.
Имах в предвид, не в самия код, а в изхода на конзолата когато например се очаква да изпише някакъв текст. При една от задачите които решавах (Half Sum) получих 66 точки вместо 100 и грешката ми беше един space в output-a:
Yes, sum= 5 вместо Yes, sum=5