Профил
Loading...
mmddimitrova avatar mmddimitrova 433 Точки

Ето какви са разликите в присъственото и онлайн обучение по време на подготвителния курс C# Basics!

Здравейте,

Написах коментар по темата в друг пост, просто като бързо уточнение на друг въпрос, и получих доста запитвания, което ми говори, че явно има неясноти в тази насока.

Информацията е валидна само и единствено за подготвителното ниво C#Basics. Процентните съотношения ще бъдат различни за останалите курсове.

За да се обучавате в подготвителното ниво C#Basics - сте избрали форма на обучение. Тази форма на обучение важи единствено по време на курса C#Basics. След него има приемен изпит и класирания. Тогава ще изберете отново форма на обучение, която ще зависи от желанието и резултатите Ви.

Независимо коя форма на обучение сте избрали, присъствено обучение(ПО) или онлайн обучение (ОО),можете да достигнете максимум 110% резултат на приемния изпит(или общо 110 точки).

Формирането на крайната оценка става по различен начин за ПО и ОО.

  1. Онлайн студенти: Тяхната оценка ще е 100% от изпита, но ще имат и до 10% бонус за активно участие във форума. Онлайн студентите не получават допълнителни точки от предаване и проверяване на домашни, но ако сте начинаещи - направете го, ще ви е от полза.
  2. Присъствените студенти: Те получават  80% от приемният им изпит, 10% за предадени домашни, 10% за проверени домашни и до 10% за форумна активност. Ако си присъствен студент и не си предадеш домашните, нито провериш такива, просто не получаваш процентите за тях и падаш надолу в класацията.

Уточнение: Предварително ще е зададено минимум колко домашни трябва да проверите, за да получите 10% бонус. Най-вероятно ще са 3 броя, но все още не е излезнала официална информация. Ще видите необходимите бройки в системата. Срокът за проверяване на домашните е по-дълъг от този за предаването им. Това означава, че може да проверявате домашни от първата тема непосредствено преди изпита, а най-вероятно и малко след това. 

Какво ще намерите в ПО, което да го няма в ОО за този курс?

  1. Различното процентно разпределение на крайната оценка.
  2. Помощ от асистентите след лекциите - БЕЗЦЕННО, особено за начинаещите!
  3. Достъп до лекциите в реално време, не чакате да ги качат в youtube.

Уточнение: Присъствията на лекциите няма да се отчитат за първия подготвителен курс. Възможно е това да се промени при провеждането на следващите C# Basics курсове. За всички останали курсове от университета, ПО  ще получават допълнителни бонус проценти за присъствието си, а ОО - няма.

Възможност:Ако сте ОО, но имате огромно желание да посещавате упражненията в СофтУни, то можете да се обадите на предоставения телефон и да попитате дали ще има място за вас. Друг вариант е прсто да отидете и да се вмъкнете. И все пак, ако няма място за присъствените Ви колеги, не е редно да им взимате мястото в залата.

С коя форма на обучение ще си докарам по-висок резултат?

  1. Ако сте убеден/а, че ще решите всички задачи на изпита без проблем, то ОО e за Вас.
  2. В противен случай се нуждаете от всяка допълнителна точка, която можете да си осигурите - запишете се ПО и се отнесете сериозно към домашните, проверката им и форума.

Уточнение: Можете да смените формата си на обучение до няколко дни преди изпита. Имате време, преценете възможностите си и вземете най-доброто решение за Вас.

Колеги, допълнете ме ако съм пропуснала нещо.

Поздрави!

23
Programming Basics
stakata avatar stakata 4 Точки

А тези условия важат ли и след 0-то ниво за ОО? Имам предвид, че домашните нямат тежест (освен, че добиваш опит от тях) върху крайния резултат от съответния курс, а само участието във форума и самият изпит, естествено.

0
a.angelov avatar a.angelov 1316 Точки

Предаването и оценяването на домашни след нулевото ниво има тежест в крайната оценка на съответния курс.

В нулевото ниво мисля само за хората, които са онлайн нямаше значение за оценката.

1