Професионална програма
Loading...
Darko avatar Darko 82 Точки

Защо при сформирането на точките при онлайн обучение домашните не носят точки?

Интересно ми е защо при сформирането на точките при онлайн обучение домашните не дават никакви точки според мен точките за участие във форума са по маловажни от колкото точките за предаване на всички домашни и евентуално оценяването им.

Тагове:
1
Въпроси за SoftUni
GoShow avatar GoShow 595 Точки

В лекцията на откриването Светлин Наков обясни доста добре каква е логиката. Доколкото на мен ми стана ясно, не само домашните, но и форума не носи точки на хората онлайн. Логиката е (според него), че повечето от тези хора са вече научени и идват само заради сертификата или дипломата.Затова тяхната оценка се сформира 100% от изпита. Но става въпрос за следващото ниво, не нулевото. Така или иначе на този етап най-важен ще бъде изпита, едва ли форумна активност и домашни ще помогнат на някой, който не се е представил добре на изпита.Ако все пак искаш всички детайли и подробности изгледай първото видео от откриването на университета. https://www.youtube.com/watch?v=3yLUJYooyCQ И успех, разбира се :) !

2
Yulia avatar Yulia 1345 Точки

Да, само да добавя и още един момент, а именно че на приемният изпит ще може да се решават задачите и на други езици. Изпита е по основи на програмирането, не по синтаксиса на C#. За тези, които са решили да пишат на друг език, е очевидно, че е абсурдно да се изисква от тях задължително да предават домашни по C#.

Доколкото разбрах, тук не е направено разграничение между хората, желаещи да пропуснат ниво 0 и тези, които са се записали да учат онлайн. Възможно, това е причината така категорично да няма домашни за всички, които са записани не-присъствено.

2
Darko avatar Darko 82 Точки

Стана ми интересно защото човек може да се запише онлайн не само защото иска просто да се яви на изпити за съответните сертификати, а може просто финансово да не може да си позволи редовно обучение или да учи два университета едновременно. Пък и домашните за мен са най- важната част от обучението.

2
beBoss avatar beBoss 507 Точки

Ами да, домашните са 90% от обучението ти. Имаш задачи, над които да блъскаш повече от два-три часа, стига да не са ти прекалено елементарни, но решаването ти даваш опит, намираш няколко решения на една задача и така. И ако си ги предаваш независимо, че си онлайн, ще си получиш съотетните точки(ако всичко е наред със задачите).

3
Darko avatar Darko 82 Точки

Така е, а мисълта ми беше че ако задължават и онлайн обучаващите да предадат домашно т.е 10% да идват от домашни а не от активност във форума ще е по добре, защото искат не искат за да си получат точките ще трябва да направят домашно = ще увеличат знанията си ( дори и да са се записали само заради сертификати. Упражнението никога не е излишно).

0