Сертификати от Софт Уни
Здравейте. Разгледах страницата за сертификатите и там пише ето това: Софтуерният университет издава грамота на всеки свой студент, след успешно завършване на единичен курс от учебния план, както и сертификат за завършване на ниво.
Сертификат за професия се издава след успешно покриването на поредица от курсове от учебния план, с определени резултати.
Каква е разликата между грамота, сертификат за завършване на ниво и сертификат за професия ? Какви трябва да са тези резултати за серификата за професия ? И ако не успеем да вземем такъв сертификат какво се случва ? Също и след кое ниво мога да започна да си търся работа по специалноста, Front-end-developer например ?
Едит: Какво означава, че 10 % от учениците успяват да завършат (нещо такова бях чул за някакви 10 %) ?
Благодаря ти за отговора. Значи при по-ниска оценка се остава без сертификат, но след това пък може да има поправка. А това за 10 % не съм сигурен дали беше, че толкова завършват. Знам, че имаше нещо с 10 % от студентите, но не се сещам точно какво.
Най-вероятно си чул това:
"10% от най-добрите студенти в присъствена форма на обучение ще бъдат освободени от таксата за обучение за предстоящото ниво, получавайки стипендия за отличен успех."
Повече информация на:
https://softuni.bg/plans
За професиите, изискваната оценка excellence, не е ли оценка над 5.50, тоест отличен?
Не съм сигурен за това, може и 5.50 да се иска.
Ясно. Понеже бях попитал един от лекторите и той ми каза, че excellence е оценка от 5.50 нагоре.
В email от СофтУни за поправителна сесия Ниво 1 най-отдоло пише:
"Принципно ако останете само с един невзет изпит, можете да продължите в ниво 2 и да се стремите да си взимате изпитите за професията, която ви интересува (Required = изпитът трябва да е “Взет”; Excellence = изпитът трябва да е взет с оценка над 5,00)"
Не бих искал никой да заблудя или объркам.
Просто така бяха ми казали на мен. Може и да не са разбрали правилно въпроса ми.
Щом го пише в имейла, значи може би това е изискването за excellence, оценката да бъде над 5,00.
Потвърждавам. Както за сертификатите и нивата, така и за професиите, excellence е над 5,00.
Повече информация: Кандидатстване за сертификат
Благодаря ви за отговорите.
БОГ да благослови всички ви.
Здравей,
не се притеснявай ако не успееш да изкараш 5.00 или по-висока и да вземеш сертификат. В края на всеки модул има поправителна сесия, на която можеш да се явиш и да повишиш оценката си.
Относно тези 10% си разбрал малко грешно информацията - става дума за една част от студентите ни, които получават ступендии (т.е. се обучават безплатно в присъствена форма в съответния модул).
Посети тази страница. Има 4 сертификата за професии. За всеки един от тях трябва да покриваш определени изисквания. За всеки курс трябва да си изкарал определен курс, с определена оценка (5.00), да бъде само преминат (няма значение с каква оценка - от 3.00 нагоре) или да бъде изкаран по твояе желае (т.е. курсът не е задължителен).