Професионална програма
Loading...
mincho.spasov91 avatar mincho.spasov91 9 Точки

[Technical Issue] Digital Marketing &SEO - Работа върху чужд сайт (не собствен) - сигурност

Добър ден,

Имам приятел който разполага с онлай магазин и ако го попитам може да ми предостави частични права. Въпроса ми е какво, ще се изисква от нас като свобода в действията, защото се опасявам да не направя нещо което, ще повреди на сайта, като се има в предвид, че доста добре върви до момента. Мисълта ми е достъп  до Web Master Tools, Google Analitycs, Аdwords - достатъчен ли, ще ми е ? (ограничени права)

Благодаря Ви предварително.

2
Digital Marketing & SEO 30/03/2015 10:15:21
netpeak avatar netpeak 165 Точки

Привет,

Google Analytics, Google Webmaster Tools ще са ти достатъчни в повечето случаи.

В края на курса ти ще имаш един куп препоръки, които да покажеш на приятеля:

  • промени по структурата
  • промени в мета данните и контента
  • корекции по кода
  • нови идеи и препоръки за визията и функционалността на магазина

Оттам нататък вие трябва да решите, дали ще имплементирате препоръките.

6
ataman79 avatar ataman79 11 Точки

Благодаря за отговора. Този въпрос интересуваше и мен, т.к. и аз смятам да работя по сайт, който няма да е мой и се замислилх, че към момента няма да мога да променя контента им (те сами решават как да си пишат текстовете). Но се надявам със завършването на курса да им покажа ползвите и промените, които биха необходими да предприемат ;)

2
btrend avatar btrend 1 Точки

Здравейте и  от мен, тази тема е полезна и за мен, защото също работя по чужд сайт с големи притеснения да не бъгна нещо. Ще се радвам да прочета повече практически съвети :) 

1
Yordanov1977 avatar Yordanov1977 17 Точки

Здравей, Генади!

Малко не рзабирам отговора ти. Ако Google Analytics, Google Webmaster Tools ще са  достатъчни, как бихме могли да направим препоръки в кода, структурата мета данните и пр. без да имаме достъп до самия код? И как ще се оцени проекта в края без да има извършени реални промени по сайта? Въпросително ми е и за Google Analytics, Google Webmaster Tools, понеже аз разполагам с чужди сайт от една страница и блог, които просто си ги има в интернет пространството, но нищо не се случва с тях - не се пише в тях, не се извършва никаква дейност, и аз не мога да добавям нищо, няма да се провежда Adwords кампания, респективно в показателите на Google Analytics, Google Webmaster Tools нищо няма да се промени, какво ще се оценява накрая като проект?

3
04/05/2016 10:33:36
milena.stoyanova avatar milena.stoyanova 4 Точки

Здравейте,

Благодаря за въпросите, които засегнахте, защото смятам, че ме засягат пряко.

Аз също ще работя по сайт, който не е мой. Ще имам достъп само до Google Analytics, Google Webmaster Tools. Това достатъно ли ще е за целита на курса и изготвяне на курсовата ми работа?

Благодаря предварително за отговора.

Поздрави,

Милена 

0
galinov avatar galinov 64 Точки

Здравейте,
оценяването ще се прави на база препоръките които ще да дадете за дадения сайт. Тоест виждате проблем на сайта, описвате проблема и давате най-правилното според вас решение. 

Относно достъпите до Google Analytics и Google Search Console - ако нямате достъп до тези инструменти, но имате сайт ще има специална лекция за имплеменирането и работата с инструментите. Ако нямате сайт и не може да получите от приятел достъп до тези инструменти няма да има проблеми. Важното е да знаете за какво служат инструментите и да знаете как да работите с тях.

Поздрави!

 

0