Концепция за "Домашна Работа"
Здравейте Колеги,
Пиша във връзка с това, че съм част от хората, който започнаха своето обучение в СофтУни през Февруари. Ходя си на лекциите, следя форума, гледам клипове и решавам домашни.
Това, което ме мъчи е липсата на feedback от ефективността на нашето обучение.
Разбира се оценяването на домашна работа на колега, може да се съгласите, че не е дотолкова ефективно. Да оценяваш хора, когато всички сме начинаещи няма как да оценя нито обективно нито да открия грешки, камо ли е да посъветвам.
Та мисълта ми е, след като вече има Judge система, за проверка не може ли да се използва същата система, която да се интегрира в hw.softuni.bg (примерно име), там да има качени домашните и решенията, още задачи, още примери, още неща, който да се предлагат, да се качват различни задачи и хората да мислят над тях. И след като си напишеш домашното или задача от домашното го пускаш в Judge и виждаш къде си. Защото в момента, ако трябва съдя за себе си по оценките от колегите, то аз съм "Много добре написано домашно" и съм горд с това, но не ми е достатъчно.
Много пъти съм чувал и по клиповете и по лекцийте, как най-важното за нашето обучение е това да решаваме задачи и да си чупим уиндолса от решаване.
Да, съгласен съм, но нека да бъде направено по-удобно за нас и за всички бъдещи курсисти(не твърдя,че сега е неудобно)
С една добре развита среда за домашно обучение всички курсисти биха били улеснени, вкл. и хората онлайн.
Нека да заключа, че идеята ми е за judge система за домашни или нещо от сорта.
Извинявам се, ако има подобна тема.
Предлагам тази идея, защото смятам, че ще подобри обучението.
Edit: Моля, всички, който имат мнение по този въпрос да се включат в темата.
С уважение,
Младен
Здравей,
Проверката на чужди домашни, особено в подготвителното ниво, е много полезна по няколко причини:
Относно judge, ретроспективно погледнато не виждам с какво особено автоматизирана проверка ще помогне, освен да ти потвърди вярността на домашното, което ти сам можеш да наравиш с малко повече обмисляне на условието на конкретната задача и твоето решение. Имай предвид, че в някои от предметите по-нататък, както и на изпита, ще трябва да помислиш какъв вход могат да ти подадат, за да си подсигуриш решението отвсякъде.
Последно, ако ти е малко "Много добре написано домашно", след като минеш лекцията по вход и изход от конзолата и условни конструкции, можеш да почнеш да решаваш задачи от минали изпити. Би трябвало да се справиш с първите 1-2 задачи от някои изпити, ако си усвоил достатъчно тези неща. Друго, което можеш да направиш, е да гледаш следващите лекции от минали издания на курса. Тези две неща ще са ти много по-полезни, отколкото 100/100 от Judge на дадено домашно :)
Относно форума, сигурно може да се промени, но колегата, който е получил минуси,не си е мръднал пръста да го напише това примерно в гугъл. Както му е и отговорено :) Има си цяла тема за Основи на програмирането :)
Това си е моето мнение :)
Поздрави,
Косьо
Като цяло идеята за проверка на чужди домашни е добра,
може дори колегите от ниво 1 да проверяват на тези от ниво 0.
Така и те няма да забравят материала
Идеята ми беше просто да има повече материали и задачи, защото в момента пререшавам старите ми домашни за да се подготвям за изпита.
С уважение,
Младен
Колегите от първо ниво си имат какво да правят и без да проверяват домашни на нулевото ниво и надали ще забравят толкова бързо тия неща :)
Пак ще кажа, при положение, че имаш 15тина изпита на разположение, решавай задачи от тях. В крайна сметка на изпита ще решаваш изпитни задачи, а не задачи за домашно :)