Мога ли да ползвам WordPress website за целите на курсов проект?
Здравейте, въпросът ми е мога ли да използвам Wordpress сайт за курсовия проект и какви са минусите на Wordpress?
Здравейте, въпросът ми е мога ли да използвам Wordpress сайт за курсовия проект и какви са минусите на Wordpress?
Здравейте,
И аз искам да ползвам WP блога си, но за съжаление срещнах трудност още в началото.
Опитвайки се да embed-на Google Analytics Tracking Code, се оказа, че дори нямам опция Plugins в администраторското меню.
Прочетох в WP Help форума, че всъщност Plugins вече са премахнати като опция, защото една част от тях са интегрирани.
Зададох въпрос на WP Support и ми отговориха, че Google Analytics е налично само за бизнес-акаунтите. От друга страна Site Stats, което безплатния акаунт предлага, не съм сигурна че е добра алтернатива.
В момента се чувствам като в небрано лозе, защото очевидно съм на съвсем начално ниво, а явно всички останали са доста по наясно с нещата.
Така или иначе - нямам друга опция освен да ползвам WP сайт, така че - всякакви идеи, коментари и предложения са добре дошли.
Когато сайта Ви се хоства в wordpress.com нямате Plugins. Когато сте си инсталирали wordpress на ваш домейн разполагате с пълната му функционалност. И предполагам това са имали предвид под бизнес акаунти, акаунти ползващи различен от техния сървър.
Някой да ме поправи ако греша.
п.с. Аз го ползвам на мой домейн и имам всичко. Имам и малко опит над него, ако нещо не Ви е ясно, ще се радвам да помогна ако мога.
Това означава ли, че няма да може да се използват сайтове хостнати в wordpress.com, защото това е единствения вариант за мен
За мен също единствения вариант е да ползвам сайт хостван от wordpress.com ако може някой да даде повече информация дали това е проблем.
bewolf вероятно сте прав. Това обаче прави домашното задание трудно изпълнимо за хора, които нямат собствен сайт, който да е хостван на самостоятелен хостинг.
Честно казано дори да си купя външен домейн и хостинг, не съм убедена че бих се справила сама с инсталацията на Wordpress.
Мисля че организаторите е добре да имат предвид, че нивото на записалите се за курса е доста разнородно и да помислят за допълнителни разяснения за съвсем начинаещите.
petbaik I2KGhost това, което аз успях да разбера до момента: можете да ползвате wordpress hosted сайт, но ще трябва да ползвате вътрешните статистики на wordpress а не Google Analytics, освен ако не сте си закупили бизнес пакет.
Инсталацията на wordpress е повече от елементарна.
Повечето хост фирми предлагат автоматизирана инсталация на wordpress.
Вече е една идея по-сложно ако сте си инсталирали wordpress на локален сървър (LAMP, WAMP, XAMP) и прехвърлянето му на сървъра на фирмата хостваща домейна Ви.
Пробвал съм малко на фирми с безплатен хост, но като е безплатно не можеш да искаш, защото не плащаш.
п.с. Ако се навиете за ваш домейн и смятате, че няма да се справите с wordpress с един team viewer ще помагам колкото мога.
Георги (bewolf) здравей , казвам се Вълчо Иванов и се записах на този курс за да оптимизирам сайта си .
Не съм програмист и сайта ми е направен от друг чрез WordPress и аз имам достъп до админ панела на програмата.
Проблема е че не мога да накарам програмиста да направи всичи тези промени в сайта за да мога да следя трафика ползваики истументите на гугал и продвигатор и следователно с обучението съм до домашно "подготовка към проекта"
Има ли шанс да вмъкна тези проследяващи кодове в сайта сам или да ползвам SEO платформата от WordPress да спася саита си че към момета от към SEO положението е трагично.