Софтуерно Инженерство
Loading...
JOHNY avatar JOHNY 195 Точки

Курс по "Основи на програмирането" - 9 май - пропуски във формата за кандидатстване

Здравейте,

Прегледах новината от 25.3.2015г. за поредният курс по "Основи на програмирането", започващ на 9 май.

Като "Проблеми" дефинирам:

  • При посещение на формата за кандидатстване се вижда най-отгоре записване за септември, а не за май. По-надолу все пак пише, че говорим за месец май. Редно е да се поправи и горе.
  • Липсва формата за добавяне на мотивационно писмо и CV, има само за снимка. Ако няма ново изискване за кандидатстване на принципа "face-control" е редно да се поправи.

Споменавам всичко това за да се избегне объркването в бъдещите кандидати, които по стара народна традиция първо кликат, а после питат.

Весел ден!

 

Тагове:
0
Предложения и проблеми 10/04/2015 18:56:18
Filkolev avatar Filkolev 4486 Точки

Записването е за септември - тогава хората, които ще изкарат майското ниво 0 ще започнат ниво 1. Реално тогава те стават студенти. Следващите 1-2 подготвителни курса също ще са към септемврийския прием.

Мотивационните писма и автобиографиите от известно време не са задължителни и явно екипа е преценил, че няма нужда при канидатстване да се предоставят. Това е лична информация, която не е нужна за да станеш студент, биха ти потрябвали ако решиш да кандидатстваш за работа през портала.

1
JOHNY avatar JOHNY 195 Точки

Fil,

Явно аз не съм разбрал (или може би не е ясно). Навсякъде е "Запишете се за курса... който започва през май". Нормалният потребител вероятно възприема това като "Ако се запиша сега и ме приемат, през май почвам!". Затова и го написах. Подадената от теб информация е ценна и би било чудесно да се вмъкне в представянето на "майския" курс. Не заради мен, а за де не получи така, че n на брой хора имат едни очаквания, запълнят бройката и се окаже, че месеца за тях е "сбъркан".

Относно мотивационното писмо и автобиографията - изобщо нямам претенции да са включени. Преди да бъда приет за мартенската "0" аз самият трябваше да ги изпратя. Не ми тежи, но в следващия поред виждам, че липсват. Логично е да предположа, че е несъзнателен пропуск (аналогично на май-септември) и да го споделя. Ако не съм прав - ок, но ако съм прав - вероятно това ще помогне на университета и бъдещите студенти.

Надявам се да разбираш, че поста ми е напълно добронамерен, а не търсене на "кусури". Хората, които са ангажирани със сайта със сигурност са претрупани с работа и не е лошо ако им помагаме дори и със случайна информация.

 

P.S. Даде ми тема за размисъл - щом CV и мотивационно не са задължителни (и си прав за доводите), защо тогава снимката е необходима?

Шегувам се... А може би не.laughing

0