[Challenge][Easy] SoftUni exam [week#2]
Миналата седмица ви представих първата задача от надявам се поредицата задачи [Challenge] от това колко хора са прегледали поста и колко отговора на задачата има съдя, че задачата е била трудна за част от хората. За това тази седмица ще пусна две отделни задачи като първата (тази задача) ще бъде по-лесна, а втората по-трудна с надеждата повече хора да се включат в решаването на задачите или на поне едната от двете.
За коментари, съвети и критика към идеята за [Challenge] задачи можете да пишете тук.
А ето и задачата: Минаха празниците и наближи времето да положим изпит по „Основи на програмирането“, но всички в „SoftUni “ празнично са по прекалили с пийването (на винце) и хапването (на агънце) и изобщо не им е до изпити, за да улеснят работата си и да имат време да се възстановят от преживяното са възложили на теб трудната задача да направиш програма, която по зададени име на студента и резултат постигнат на изпита (за всяка задача по отделно, виж примера) да калкулира общия резултат от изпита на всеки студент, средния резултат от изпитите на всички студенти, най- ниския и най – високия постигнат резултат на този изпит.
Вход: Данните ще бъдат следните А на брой реда - студенти явили се на изпита и броя задачи (точките постигнати за всяка задача). Разделени с един space.Всяка задача се оценява от 0 точки до 100 точки. Имената на всеки студент и резултатите от изпита ще бъдат подадени на един ред разделени с един space.(виж примера)
Пример:
3 - (А )
Последвани от А на брой реда с имена и изкараните точки на задачи от изпита.
Ivan 20 35 55 100 99 – разделени с един space
George 32 58 100 59 75
Jana 100 97 81 65 39
Изход:
Average points 338.33 – среден резултат от изпита на всички студенти (закръглен до два знака след десетичната запетая)
Max points 382 – най-високия постигнат резултат
Min points 309 – най – ниския постигнат резултат.
Ivan 309 – сборът точки от изпитните задачи на всеки студент разделен с space от името му
George 324 Jana 382
Направете същото и за този пример:
8
Ivan 19 55 25 92 100
Julia 15 15 32 100 92
Stefan 0 0 100 100 92
Peter 12 15 72 32 11
Kirill 100 100 100 92 75
Jana 100 100 100 100 100
Maria 2 35 22 10 0
Dimitar 25 90 16 25 58
Bonus: Форматирайте текстът в таблица (по ваш избор), за да бъде по прегледен.
Тъй като този път задачата аз съм я съчинил може да има някъде грешка ако изникне такава кажете за да я коригирам. Дано да няма засегнали се от условието на задачата надявам се да го приемете като шега, каквото е.
Успех на всички , които решат да се пробват!
Да както споменах, аз си мислих тази задача и въпреки, че аз не съм се възползвал от втората цифра я оставих.Но реално от нея смисъл няма, така че ще управя условието на задачата и ще оставя само броят студенти с техните резултати.
Благодаря!