[JS Frameworks] Social Network Assignment REST Services Problems
Здравейте,
в момента разцъквам REST услугите от бекенда за проекта, който ще използваме и забелязах, че една от услугите (Get Data about me) не връща всичките данни които ни трябват.
По-конкретно имам предвид данните за email на потребителя, а те ни трябват, за да може да ги ползваме в EditProfile страницата, където се очаква да въведем старите данни на потребителя преди да може да ги редактираме. Едно от полетата, които трябва да се редактират е email а използвайки тази услуга не може да извлечем текущия имейл на потребителя.
Ако има някаква друга услуга, с която може да постигнем това, ще се радвам да разбера коя е тя.
Друго което сега забелязах е, че при edit-ване на профил, стойностите за gender могат да бъдат Male и Female, но не и Other, както се изисква по задание.
Ако някой друг също намира някакви проблеми в бекенда, може да сподели за да може да се разрешат навреме.
Благодаря предварително.
Проблемът е в това, че сме напълнили базата с невалидни картинки. Причината за това е, че колекцията от заявки за postman е с невалидни base64 profile image и cover image при при едит на профила. Съответно доста хора при тестване не са обърнали внимание на това и са изпращали невалидни снимки. В момента доколкото знам Наско е добавил валидация в back-end-а.
Здравейте колеги,
Искам да попитам понеже не ми е много ясно. News Feed-a какво точно трябва да представлява? Стената на потребителя, с когото сме логнати в момента ? Или нещо друго ? Ако е нещо друго бих се радвал ако някой го разясни с 2-3 думи.
Доминик - в условието пише:
Display posts made by friends (retrieved from "api/me/feed").
Тоест - трябва да се покажат постове на приятелите ти, а не твоята стена. В следващото условие вече пише какво трябва да съдържат тези постове и т.н.
Анатоли, не е точно така. Показва и постовете на хора, които не са ти приятели, но са постнали на стената на твой приятел. В масива, който се връща за news feed има и пропърти wall owner. Той е обект, който съдържа name, username и profileImageData на owner-а на стената. Идеята е да използваш тази информация и да визуализираш:
Не споря, тъй като не съм правил още news feed-а. Просто цитирах какво пише в условието :) Все пак важното е, че не трябва да показва стената на логнатия юзър.
В интерес на истината - това никъде не го пише в условието, нито пък може да се види в примерните екрани. Общо взето има неща, които трябва да се гадаят и не са напълно ясни в условието/екраните.
Дано за грешно тълкуване не ни вземат /много/ точки :)
Аз внимателно разгледах какво връща всяка заявка още като започнах проекта. Сега все още като правя добавям нови features си принтирам в конзолата какво ми връща API-то. Доста помага.
А това, което имплементирах в News Feed-a да покзва дали поста е на нечия чужда стена го направих, защото се обърках като виждах в news feed-a си постове на хора, които никога досега не съм ги виждал :)