Малко помощ за това какъв лаптоп да избера.
Здравейте, бих искал да получа мнение за това какъв лаптоп да избера. На пазара има доста марки. Доста се рових тези дни и чесно казано се повече се обърквам и незнам дали да инвестирам повече в процесора или да избера по добрата видео карта. Като цяло възможностите ми са ограничени и съм на ясно че немога да имам най доброто на пазара. Разполагам с 600 до 700лв. и като цяло трябва да се огранича до тях. А като марки които съм разглеждал това са ASUS LENOVO и TOSHIBA. Старият ми лаптоп е Acer и чесно казано несъм много доволен от марката. Като параметри беше : Процесор Intel Core i52450M CPU 2.5GHz 2.5GHz RAM:8GB Video card: Nvidia 630m 2GB HDD:500gb но за съжеление бе изпържен поради слабото охлаждане ... или и аз незнам. Та като цяло в момента ми е нужен лаптоп за учене, програмиране, web-desing и някакъв лек геиминг :D .. Благодаря ви предварително за помоща.
много благодаря за отговорите бих искал да попитам за мнение между два модела HP 250 G3
единия е с параметри :
или :
Моя лаптоп е като първия, ултрабук е но характеристиките са същите. За мен е важно лаптопа да ти харесва на външен вид за да ти е приятно да работиш с него, също е и важно колко тежи когато го разнасяш :)
Средите за разработка работят на всеки съвременнен лаптоп. Сега аз съм с php storm и ако отворя някой доста голям проект, преди имаше забиване известно, но сега нещо се оправи, но аз се пак съм с уиндовс заради тъч скина.
Видео карта за програмиране не ти трябва по добре по силен процесор.
Ама най добре си вземи нещо 4 ядрено би трябвало за тези пари да има.