Подходяща ОС
Здравейте, имам този лаптоп Nokia Booklet 3g.Някои може ли да ми препоръча подходяща ОС за него. Попринцип не ми трябва за програмиране.Може би само за CodeBloks и C/C++.Имам нястолен компютър за програмиране.Въпросът ми като цяло ОС за компютри с слаби характиристики на които Windows 8 не тръгва.Ориентирал съм се към Linux, но не знам.На мен основно ми трябва за филми и интернет.
Windows 8.1 принципно ти е най-добрия вариант, Windows 7 си е доста по-тежка операционна система. Пък ако решиш да експериментираш - можеш да изпробваш Windows 10 Technical Preview
Колега погледни колко е response time на диска ти. Ако забавянето е над 3-4-5 секунди може да от диска в който случай само линукс ще ти помогне. Възможно е да си случил на диск със лоши сектори. Windows е капризен обаче не е толкова капризен че да не работи добре на твойта машина.
аз нямам windows 8.1 но поради проблема с компа трябва да си напища домашното и тогава да екпериментирам , 1 седмица не успях да предам и не знам какво става като изпуснеш да го качиш??
Еми колега няма да те учим откъде да се сдобиеш с Windows 8.1, а колкото до домашните - просто няма да си получиш точките за тези, които не предадеш. Реално нищо не става, ако се подготвиш и се представиш добре на изпита няма да има значение за домашните. Това поне ако си присъствена форма, за онлайн формата не мога да ти кажа как е, някой друг ще трябва да се включи.
Здравей,
Имам подобен на характеристики лаптоп и смея да кажа, че вероятно проблема ти идва от хард диска, както някой е споменал по горе. Моя се държеше чудесно с Уин 7 и 8.1 когато беше с обикновения диск (сега е със ССД). Най-добре пусни диагностика на диска, мисля че SEAGATE имаха добър софтуер който можеш да ползваш :)
харда ми е нов на 3,4 месеца не би трябвало да е от него
Това, че е нов не му пречи да е кофти :D