Образование в Чужбина, Онлайн Курсове и Изпитни Дати - Проблемация
Здрасти!
Записах се за PB курса, Съответно мисля да премина след това към Fundamentals в онлайн форма на обучение. Проблемът е, че уча в Чужбина присъствено, съответно и живея през това време там. Доколкото разбрах, изпитните дати са съответно през Октомври и през Март (поправка), което е много яко, ама някак си не съм в България по това време.
Не смятам, че има повече от трима човека, които са във ваканция по това време, пък и да са повече от трима, сигурно не учат и в Софт Уни. Тъй като изпитите са само присъствени, някак си не става цялата работа.
Няма ли да е по-добре, за всички в тази ситуация, поправките да са между 20ти декември и 10ти Януари (примерно), когато повечето университети имат Коледна Ваканция? Или поне да има някаква вратичка за тез ужасни хора, учащите в чужбина?
Поздрави! :)
Мерси много за отговора!
Да, разбирам, че е доста проблемно да се прави допълнителен изпит, било то за 1 или 100 човека, пък да не говорим ,че това са почивните дни на всички, и би било доста кофти за тези, които биха го направили достъпно.
За първият вариант - звучи хубаво, и принципно нямам никакъв проблем да се явя по-късно на изпитите, стига да мога да се запиша официално и в следващите курсове, без да съм взел изпитите от предишните, и съответно да ги взема, когато може. Това изречение малко объркано се получи, надявам се да се разбира достатъчно.
За втория вариант, не мисля, че има толкова страхотна организация като Софт Уни, където и да е било по света!
Аз мислех, ако може да се направи така, че да си взема изпитът от там под изпитни условия, евентуално организирани от университетът, в който уча, ако може да се договри някак си между Софт Уни и другата институция съответно. Знаете ли дали би било възможно да се случи нещо подобно?
Поздрави!