Кадрите от СофтУни
Добър ден, аз наскоро кандидатствах за кандидатстудентската подготовка за СофтУни
Искам да ви попитам няколко въпроса относно университета. Днес говорих с един приятел който е програмист завършил ФМИ. Той ми каза много неприятни новини за Наков. Говореше, че бил бизнесмен, че не разбирал кой знае колко от програмиране, че бил кариерист, и още куп глупости от ФМИ-то, на които аз лично не вярвам.Той ми разправяше, че съм можел сам да се науча на програмиране от интернет и от теглене на учебници, което аз съм пробвал като малък и съм стигал до масиви от данни на Visual studio c++ след което нищо не разбирах. Той също ми каза, че сертификатите и дипломата които са се получавали от университета(СофтУни), не оказвали влияние върху работодателите, а те ти давали задача или те разпитвали какво можеш да правиш.
Въпросите са ми следните. Защо се говорят такива неща срещу Наков и дали всичко това е зарадо обстоятелството, че във ФМИ са им пържили мозаците една година с диференциално и интегрално смятане ,което ние го пропускаме тук. Другият ми въпрос е дали дипломата и сертификатите наистина се признават поне като израз на успешно и достойно изкаран курс по програмно инженерство пред работодателите и дали портфолиото с проекти по време на следването се взима под внимание, което моя приятел го прие с насмешка. Също така някой напреднал студент с успех, който следва тук ако може да си даде мнението за инженер в областта на applications и разни други програмки различни от Web Developer какво е качеството и смисъла на C# developer и дали има наистина смисъл да се учи Java освен C# както казваше моя приятел.
Питам защото относно разработването на web страници университетът ставал според него.
Благодаря ви за вниманието