Професионална програма
Loading...
Hristo_Penchev avatar Hristo_Penchev 389 Точки

[TECHNICAL ISSUE] Загуба на връзка с MySQL сървъра

Колеги, опитвам се да налея 1 милион реда в базара чрез сторната процедура. Върви доста бавно, а най-досадното е, че постоянно, през 20-40 000 реда връзката просто се губи и трябва да се реконектна наново ръчно. Налетите данни си стоят в таблицата. Описанието е доста общо, но не знам конкретно каква още информация мога да предоставя. Нека ако някой се е с блъсквал с подобен проблем, да сподели.

Поздрави!

0
Databases Basics
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6846 Точки

Къде се намира Database server-а?

Какъв клиент ползваш? Това не ми звучи нормално, сторнатата процедура си е там - на сървъра. Вариант ли е все пак да ползваш импорт туула на MySQL?

 

0
Hristo_Penchev avatar Hristo_Penchev 389 Точки

Сървърът е на моя лаптоп, от който си пиша и заявките. Ползвам Workbench. Нещата се подобриха като отидох в мениюто Edit-Preferences-SQLEditor - DBMS COnnection keep alive interval го смених от 600 на 600 000. След това ми е прекъсвало само веднъж и се наляха редовете.

0
Zakkgard avatar Zakkgard 39 Точки

Няма много логика да се е оправило след тази промяна. По принцип като имаш connectivity проблем, по-скоро трябва да намалиш keep alive, за да се "стимулира" връзката по-често. Но щом пък ти е помогнало.. :)

0