Компилиране на С# програми под Windows
Здравейте!Преди няколко дни си купих книгата на Светлин Наков "Въведение в програмирането със С# ".Реших да се занимавам с програмиране и с удоволствие чета сайта и книгата.Стигнах до компилирането на програма с Command Prompt.Първо е дадена за пример простичка програма от 3-4 реда написвам я на Notepad++ но не ми е ясно как точно да го направя.В конзолата трябва да се напише
C:\>md IntroCSharp
C:\>IntroCSharp
C:\IntroCSharp>
Когато пусна конзолата ми изписва Microsoft Windows version........
C:\Windows\system32>
след него ли трябва да пиша или да го изтрия,но не ми позволява да трия...
Използвам Windows 8.1.
Благодаря предварително!
Един съвет: Не оставяй проблема неразрешен :)
https://www.youtube.com/watch?v=PjYraV5Ndzc - тук е за Java, но аналогично може сложиш пътя към .NET
Здравейте,
имам подобен проблем, с Windows 7-ца съм и свалих VS 2015-version 14.0.23107.10, до колкото разбрах в пакета има .NET Framework-v4.6.00081, когато следвам стъпките : c:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v4.6.00081\csc.exe HelloCSharp.cs
Microsoft (R) Visual C# Compiler version 14.0.23107.10
for Microsoft (R) .NET Framework 4.6
Copywrite (C) Microsoft Corporation.All rights reserved.
отново ми дава The system cannot find the path specified.....
Какво трябва да направя?
Благодаря предварително!
Здравей,
прегледай стъпка по-стъпка Компилиране на C# програми под Windows и се увери, че всяко условие е спазено.
Поздрави,
Иван
Да, няколко пъти проверих, абслолютно всяко едно условие е спазено, както е написано в книгата, притесняват ме номерата на версиите, възможно ли е от там да идва проблвмът?
Станаха нещата, замених VS 2015 с VS 2013, може би наистина някъде съм сбъркала с номерата на версиите :)))
Благодаря много!
Поздрави :)
Стига версията, която посочваш в пътя да отговаря на тази, която имаш инсталирана в c:/windows/microsoft.net/... не би трябвало да има проблем. Ако ти е 64битов Windows-a, посочи пътя към папката Framework64/<version>
Ако всичко ти е наред, директно прескачай тази стъпка и ползвай Visual Studio. Когато дойдеш на лекции, ще попиташ някой лектор/асистент/колега и те с удоволствие ще го погледнат на живо и ще се разреши проблема.
Колега, правя го като теб и ето каква грешка ми дава: