Компилиране на С# програми под Windows
Здравейте!Преди няколко дни си купих книгата на Светлин Наков "Въведение в програмирането със С# ".Реших да се занимавам с програмиране и с удоволствие чета сайта и книгата.Стигнах до компилирането на програма с Command Prompt.Първо е дадена за пример простичка програма от 3-4 реда написвам я на Notepad++ но не ми е ясно как точно да го направя.В конзолата трябва да се напише
C:\>md IntroCSharp
C:\>IntroCSharp
C:\IntroCSharp>
Когато пусна конзолата ми изписва Microsoft Windows version........
C:\Windows\system32>
след него ли трябва да пиша или да го изтрия,но не ми позволява да трия...
Използвам Windows 8.1.
Благодаря предварително!
Няма как да го изтриеш.
Това, което ти се показва е къде по компютъра работиш. Ако ти пише C:\Windows значи си в диск C, папка Windows. Може да правиш разни неща в тази директория.
C:\>IntroCSharp
Това са нещата, които си постнал. C:\> означава, че се намираш в диск C. md е команда която ти създава папка. В конкретния случай си в диск C и искаш да създадеш папка IntroCSharp. След това искаш да влезеш в папката, която създаде. Мисля, че тук си пропуснал cd. Това е команда, която казва на конзолата ти да иде в зададена директория (сега погледнах и в книгата и там този пример е с cd). Това е принципа на конзолата - ти си в дадена директория и задаваш различни команди, които да се изпълнят там.
Ето и как точно да го напишеш, ако първоначално ти излиза C:\Windows\system32> :
C:\Windows\system32>cd C:\
C:\>cd IntroCSharp
Отиваш в C, създаваш папка и влизаш в нея.
Надявам се да си разбрал основния принцип, по който работи. Ако има нещо неясно питай и ще се опитам да отговоря по-разбираемо.
Всичко е наред,написах програмата както е описано в книгата на Notepad.Проблема е че когато опитвам да компилирам програмата за да се изпълни , не успявам.В систем отивам за да променя директорията и да намери csc.exe,там дори нямам Path,правя нов,написвам директорията и отново ми изписва грешката IntroCSharp is not recognized as an internal or external command.... и т.н .Когато опитам да изпиша целия път в конзолата до директорията ми изписва пк Access denied?Някой да даде акъл...