Професионална програма
Loading...
sidopk avatar sidopk 0 Точки

Проблем с домашните

Здравейте. Имам проблем с първите две домашни, като за домашното за Bug Tracking Systems като коментар е написано "Не мога да вляза с юзъра и паролата. Може и при мен да е проблема. ". Аз мога да влезна и с юзъра и с пощата и не ми дава проблем, помолих един приятел да се логне той също успя, затова си мисля, че не е в мен проблема. Относно домашното за Test Cases, Test Scenarios, Test Execution  ми е написано, че нищо не работи, а нещата при мен не са така - всичко си работи и е ОК. Следвах инструкциите за това, как да изпратим домашното. В Main.java съм сложил решенията на всички задачки от Problem 8 и Problem 9, мисля че така трябваше. Как може да оправим нещата, има ли към кого да се обърна и какво трябва да направя.

Поздрави :)

Тагове:
0
QA Fundamentals
Debss avatar Debss 17 Точки

Съжалявам за спама на поста на колегата, но не ми се искаше да отварям нов въпрос. Дано помогне, ако някой има същия проблем.

Гледах лекцията за Test Automation Introduction и успоредно правя упражненията, които се показват. Така стигнах до  примера с отварянето на браузъра - зареждане на http://softuni.bg и последващо затваряне на браузъра. Пуснах този код:

 

Цъкнах Run. Излиза ми грешка:

 

Потърсих решение на проблема в google - пишеше да изтрия  plugin-container.exe от папката на Mozila, но и това не помогна.

Това, което тръгна бе:

Самата конструкция е:

 

Въпроса ми е ако на изпита ни се наложи да пишем подобен код, системата ще приеме ли моя код?

ModEdit: Забранено е цитирането на повече от 15 реда код във форума. Моля използвай Pastebin или Github за целта.

0
03/08/2015 15:46:35
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6845 Точки

Проверките ще са ръчни, а не чрез система. Ако се използват някакви зависимости, които не са описани като код или в maven build-а, е хубаво jar-овете или .dll-ите да са в папката на проекта, за да може проверяващия да успее да пусне проекта.

За съжаление не виждам решението, което уж трябва да е предоставено в този пост, тъй като някой услужлив модератор е решил да го изтрие. Ако може да качиш кода в github/pastebin за да го видим и изкоментираме, ако има нещо специфично.

0
Debss avatar Debss 17 Точки

Вместо selenium.quit() - при мен работи това. Надявам се линка да работи.

0