Професионална програма
Loading...
velevatanas avatar velevatanas 85 Точки

Сбъркана програма

Здравейте,

аз съм онлайн от онзи випуск, започнал в началото на годината, на когото в последствие му се промени програмата и като втори семестър сега вземаме Back-End. Както и предполагах, курсовете, които сега изучаваме стъпват на знания, които се предполага, че са придобити във Front-End, който за нас ще дойде последен!?!!!! Не само, че ни трябваше доста ООП за базите, ами сега установявам, че следващият курс по Web Services and Cloud стъпва на знания, придобити в курсове от Front-End! Изгледах първите лекции от изминалия курс(Web Serv. & Cloud) и нещата, за които става въпрос сега виждам са като цяло от курсовете по JS Apps, които нашият поток ще вземе в последствие. С две думи к'во става по дяволите?!?!? За DB Apps имаше два кьорави линка към ООП и още нещо, ама как се схваща ООП-то с една лекция?

Тагове:
5
Advanced Level: Back-End 04/08/2015 15:36:02
george.ivanov avatar george.ivanov 20 Точки

Koлега, разбирам те в голяма степен. За мен back-end курса ми дойде доста "екстремен". Темпото е като за опреснителен курс, не е за хора които не сме ги чували тези неща. Аз в общи линии бях до тук. Даже не се явих на изпита DB App.

Но такава е концепцията - казват се някои основни положения, след това всеки се оправя както може. Успяват само най-добрите, другите не е казано, че задължително трябва да станем developer-и.

Аз не упреквам и не се сърдя на никого. Изрично няколко пъти беше казано, че това е занимание за изцяло отдадени на него хора. А аз лично  имам множество други ангажименти и така.

Успех, не се отказвай!

4
velevatanas avatar velevatanas 85 Точки

Ако беше минал ООП и advanced C# както е замислено, нямаше да ти идва така екстремно. То това е идеята: придобиваш някакви знания и след това с тяхната основа надграждаш нови знания. Затова ООП и advanced C# идват в началото, след това е front-end и back-end накрая. Само за випуска, започнал в началото на 2015 е така малоумно сбъркана програмата. Точно това ще стане с доста от тоя випуск - много ще се откажат. Вече знам няколко, които приключиха, а аз така или иначе не познавам много хора от там. Ясно, че трябва много време да се отделя, ама защо да отделяш два пъти повече от необходимото, заради една недомислица...

2