Професионална програма
Loading...
Mitcom avatar Mitcom 2 Точки

Намиране на inbox адрес в АБВ

Здравейте колеги имам следното затруднение във връзка с Problem 5. Test mail sending и по специално точка 8. Go to inbox. Когато кликна с десен бутон на мишката върху полето "Кутия" в АБВ за да изкарам адреса му, не се появява стандартното падащо меню с "Inspect element with firebug", a вместо него изкача някакъв досаден pop up (както на скийншота който съм приложил). Някой има ли идея как да заобиколя този проблем за да стигна до inboxa и да продължа с изпълнението на следващите стъпки. 

скрийншот - http://postimg.org/image/m4eqhacq5/

Поздрави,

Юлиян 

0
QA Fundamentals
IBraynov avatar IBraynov 74 Точки
Best Answer

Това предполагам знаеш какво е :)

/html/body/div[1]/div/div[4]/div/div[4]/div/div[2]/div/div[2]/div/div[4]/div/div[2]/div/div/div/table/tbody[1]/tr[1]/td/div/div

а това е бонус за по-следващата стъпка :)

/html/body/div[1]/div/div[4]/div/div[4]/div/div[2]/div/div[2]/div/div[4]/div/div[2]/div/div/div/table/tbody[1]/tr[1]/td/div/em

1
15/08/2015 08:29:56
Mitcom avatar Mitcom 2 Точки

Благодаря за помощта колега адресите работят :) 

0
Atanasov_88 avatar Atanasov_88 39 Точки

Вторият xpath случайно за отварянето на писмото от т.9 ли е ? Защото пробвам, след това цъкам команда click() и не се получава. 

0
IBraynov avatar IBraynov 74 Точки

За т.9 мисля, че не ти трябва да .click();ваш на писмото. Подателя и събджекта може да ги вземеш и сравниш от инбокса.А това, допълнителното, което съм постнал, е за т.10. Там отново е сравняване на една стойност с друга.

0
15/08/2015 08:32:06
Atanasov_88 avatar Atanasov_88 39 Точки

Хмм, да де, но не ми излиза линк през xpath, дори и като изключа javascript...

0
IBraynov avatar IBraynov 74 Точки

Не знам дали те разбирам правилно, но за да копнеш/намериш xpath на даден елемент, трябва да си свалиш един add-on за Firefox, който се казва Firebug. Когато го свалиш, даваш десен бутон върху елемент или до него, натискаш Inspect Element with firebug и почваш да търсиш. Когато намериш това, което ти трябва, денес бутон върху него и Copy Xpath.

 

0
Atanasov_88 avatar Atanasov_88 39 Точки

Даа, това отдавна е направено :) Както и да е, ще го разуча сега :)

0
Sveti avatar Sveti 4 Точки

Аз направих 10. точка,ама ми минава теста само ,ако имам 1 писмо за четене.Как го правите да ви отчита,ако са повече от 1 ?

0
IBraynov avatar IBraynov 74 Точки

Аз съм го направил по твоя начин и имам непрочетени писма за всеки случай.

Иначе, когато натиснеш "АБВ Поща" и избереш "Начало", там ти показва:

Нямате непрочетени писма.

Или

Имате Х непрочетени писма.
Кутия (Х)

 

Предполагам тези текстове може да вземеш за проверка, ако нямаш непрочетени писма. Пробвай и виж дали е станало и върни фейдбек :)

 

0
Sveti avatar Sveti 4 Точки

Нещо не ми се получава.Само като ми е 1 върви.

0
Sveti avatar Sveti 4 Точки

Тръгнах обаче да правя Problem.6 и се чудя дали така трябва да е.Тъй като аз направих в @Test да има try/catch - в try сложих да ми отваря github и след стъпки правя си грешна да ми е паролата и в catch да ми прихване съобщението...после тръгнах в @After да слагам да ми поправя паролата ,че да влезе да напише issue-to.Ама си нямам и на представа дали така трябва да е.Някой някаква идея ?

0
IBraynov avatar IBraynov 74 Точки

Машина :) как така само, когато ти е първи? Ако имаш два непрочетени няма да го види, че е +1 ли?

За т.6 аз съм го направил в try да пробва да намери елемент, който е невалиден и в кеча, когато не намери елемента прави стъпка по стъпка публикуване на ишу.

0
Sveti avatar Sveti 4 Точки

Да ,защото аз му залагам 

assertEquals("1", mailCount.getText()); 

Тръгнах да го правя с if ,ама само като е повече от 0 да ми отчита.Ама май нещо не е както трябва.Ти как точно си го включил да ти отчита колко са имейлите?

Иначе за 6. и аз така мислех да го пробвам,ама тръгнах по друг път,който пак ми върви .

0
IBraynov avatar IBraynov 74 Точки

 

Преди да изпратя имейла (трябва да има един непрочетен) правя елемента и след това, правя една променлива, която да съдържа тази стойност на уебелемента с цифрата. Понеже броя на писмата е текст, а не може да сравниш текст с число, трябва да конвертираш текста в число за да може да направи сравнението.

WebElement count = driver.findElement(By.xpath("/html/body/div[1]/div/div[4]/div/div[4]/div/div[2]/div/div[2]/div/div[4]/div/div[2]/div/div/div/table/tbody[1]/tr[1]/td/div/em"));
int countMailBefore = Integer.parseInt(count.getText());

След изпращане на мейла правя същата работа, но вече променливата ми съдържа числото след изпратения имейл. Сравнявам едното дали е по-голямо от другото.

WebElement count2 = driver.findElement(By.xpath("/html/body/div[1]/div/div[4]/div/div[4]/div/div[2]/div/div[2]/div/div[4]/div/div[2]/div/div/div/table/tbody[1]/tr[1]/td/div/em"));
int countMailAfter = Integer.parseInt(count2.getText());
assertEquals(countMailAfter,(countMailBefore + 1));

ПС. Няма как да го правиш с If и 0, защото, ако нямаш нов имейл този елемент реално не се появява и няма какво да сравниш с него.

0
16/08/2015 15:46:06
Sveti avatar Sveti 4 Точки

Да,стана.Благодаря!

0
Sveti avatar Sveti 4 Точки

Имам проблем с 6. Направих ново репо,в което да въведа issue-to,но всеки път като влезна то съответно ми показва ,че вече има такова Репо.И като създам issue-to примерно ,въпреки че съм му дава Sumbit ,то не го натиска ,но пише че е минал теста...

0
IBraynov avatar IBraynov 74 Точки

Защо го караш да прави всеки път ново репо? Създай си ръчно репото, а само ишутата да ги слага вътре автоматично.

1
krastevv avatar krastevv 2 Точки

Здравейте,

Бихте ли ми помогнали с въвеждането на text-а на майла. Пробвах с xpath (firebug дава следния "/html/body" пробвах и с този"/html/body/div[1]/div/div[4]/div/div[4]/div/div[4]/div/div[2]/div/div[2]/div/iframe") и по class (gwt-RichTextArea), но винаги теста файл-ва тук. 

Поздрави :)

0