[Lab] Programming Basics - Problem{4} - Phone Processes
Колеги,
задачата вече би трябвало да е с редактирано условие и редактирани тестове в джъдж системата. Ако се натъкнете на някакви проблеми, пишете тук.
Колеги,
задачата вече би трябвало да е с редактирано условие и редактирани тестове в джъдж системата. Ако се натъкнете на някакви проблеми, пишете тук.
Някой дали може да подскаже как да се направи броячът на оставащите програмите? Тази част не успях да я направя, без нея ми дава 55 точки.
Пробвах различни варианти за брояча, но нещо не се справих с него.
Здравей, ето едно решение:
https://gist.github.com/vdonchev/1c1ac03d0bce116cb75d
Поздрави!
Благодаря ти много, аз бях усложнила каунтъра. Бях сложила два и от единия вадих другия. Куцаше ми логиката.
Интересно си взел числата от стринговете в един ред код, аз го направих с цели три:
string battery = Console.ReadLine();
string batproc = battery.Substring(0, battery.Length - 1);
int difference = Convert.ToInt32(batproc);
Твоят вариант на взимане на числата е напълно коректен.
Няма нищо лошо, че си го разписала в 3 реда със substring.
Поздрави!
Аз също се затрудних с брояча за оставащи програми. Колегата djc_bg2015 е направил брояч ,но не виждам логиката му . Аз си мисля ,че първо трябва да минат всички команди, да се преброят всички приложения и след това да се прави логиката за батерията . Но пък трябва да за запомнят всички команди ,което усложнява задачата .
Благодаря ти много, аз бях усложнила каунтъра. Бях сложила два и от единия вадих другия. Куцаше ми логиката.
Интересно си взел числата от стринговете в един ред код, аз го направих с цели три:
string battery = Console.ReadLine();
string batproc = battery.Substring(0, battery.Length - 1);
int difference = Convert.ToInt32(batproc);