Софтуерно Инженерство
Loading...
AlexanderBeloev avatar AlexanderBeloev 70 Точки

ПРЕДЛОЖЕНИЕ: Нека задачите от домашното със звездички да си имат отделни теми

Отварям тази тема с предложение към администраторите относно новите правила на форума:

 

Ето това гласи новото правило:

 

"Когато пускате тема за домашно, задължително пускайте само една тема за цялото домашно. Теми за всякa задача по отделно ще бъдат изтривани."

 

Нека това правило не важи за задачите със звездички.

 

Аргументи:

Все пак те не интересуват всички, които си пишат домашните.

В някой случай изискват по дълбоко обсъждане

В бъдеще търсенето на решение на тези задачи ще става много по-лесно. ( а много хора ще търсят решение точно на задачите със звездички )

 

Благодаря предварително!

Тагове:
g.stoyanov avatar g.stoyanov 775 Точки

Въпреки че се повтарям (по-нагоре го постнах като коментар) реших да пусна отговор  за да може повече хора да помислят над темата и над това че всяка задача трябва да е отделно и да има САМО ЕДНА ТЕМА за нея.

Сега в една тема има 15 - 20 задачи и ходи проследи къде в коментарите е писано по дадена задача и кой пост за коя е написан, особенно ако я няма изрично написана информацията - тоз пост е за 3-та задача. Аз пиша по една, колега отговаря за нея, после се пуска пост за 2-ра, после друг колега пуска за 3-та... 4-ти колега пуска за първата и.... става мазало. Като търсиш дадена задача дори и да има търсачка ти се отваря една тема за 20 задачи с 500 отговора (да 500 след 3 приема мисля че ще имаме по толкова) как да намерим синтезираната информация - ползата от търсачката отива по дяволите. И не знам какво толкова пречат 400 - 1000 теми за всяка задача от всички лекции след като не ги виждаме като море от отговори в една тема, а и да си направим сметка че в момента има над 60 теми в общи приказки и над 50 дублиращи се домашни и въпроси - те не ни пречат нали??? Според мен най-доброто решение е всяка задача отделна тема. Предимствата: синтезирана информация, лесно търсене, лесна подръжка, намален спам (пример първа до пета после трета до седма и т.н., няма да има ама аз си мислех еди кво си - има правило всяка задача си има тема). Недостатъците нека ги изброят хората който са против тази концепция.

 

Да завърша с една поговорка: Всяка жаба да си знае гьола.

2
garbuchev avatar garbuchev 18 Точки

Не знам, дали за първите задачи е нужно да има отделни теми, но от гледна точка на процеса съм ЗА.
Аз бих предпочел да се унифицира номерирането на задачите като например: HW01P05[Title...] като в сезоните на сериалите по торентите. В момента е пълно мазало с търсенето на конкретна задача yell

1