Професионална програма
Loading...
n.velchev95 avatar n.velchev95 79 Точки

Проблем с JAVA Debugger в Eclipse Mars - Source not found

Здравейте колеги, натъкнах се на следния проблем. Когато искам да дебъгна JAVA в Eclipse - последна версия (Mars) ми дава следната грешка - Source not found. Четох в нета, че трябва да едитна Source Lookup Path. Направих го. Избрах Java Project, маркирах проекта цъкнах OK ама същата работа ... Някой сблъсквал ли се е с този проблем? Как го разреши?

0
Java Advanced
julieta.p.atanasova avatar julieta.p.atanasova 74 Точки

На мен ми се е случвало, когато eclipse не знае кой е main метода, от който да стартира проекта. Ако това е проблемът, се оправя, когато run-неш проекта от правилния main метод и след това стартираш debug.

1
28/09/2015 13:44:06
n.velchev95 avatar n.velchev95 79 Точки

Аз имам само един Main метод.

0
julieta.p.atanasova avatar julieta.p.atanasova 74 Точки

Да, но докато не стартираш програмата, eclipse не знае къде е този метод.
Не е като във Visual Studio да претърсва проекта за Main метод. В eclipse няма проблем да имаш два main-a в един проект. Просто трябва да влезеш в класа с main метода и да стартираш от там проекта. Всеки следващ път eclipse ще пуска проекта от последния main, който си избрал (без значение един или повече main методи имаш).

0
n.velchev95 avatar n.velchev95 79 Точки

Проблема не беше това. Аз си имах един Main и си рънвах от него единствено. Проблема е бил в това, че Eclipse не е засякъл че имам инсталиран JDK и не е знаел къде да си търси някой от системните библиотеки. Тук http://www.mkyong.com/eclipse/eclipse-how-to-attach-jdk-source-code/ е показано как се add-ва и след това всичко е по вода.

0