Проблем с рутер TP LINK
Здравейте!
Имам проблем с TP Link рутер. Не излъчва никакъв сигнал и по никакъв начин не може да бъде открит от компютрите вкъщи. Светят му без премигване само две лампички - тази за QSS и индикаторът, че е включен. Опитах да направя ресет, но не мисля, че се получава, лампичките дори не премигват, а продължават да светят. Някакви предложения дали може изобщо нещо да се предприеме или трябва просто нов?!
а имаш ли възка до самия рутер?
ping 192.168.1.1
Здравейте,
Бихте ли могли да помогнете за един проблем с рутер TP link?
Използвам рутер както за безчижен интернет, така и за гледане на телевизия. В началото, където ми е кутията, кабелът от доставчика се разделя на 2 - едното отива към рутера, а другото към устройството за тв и влиза директно в него. Кабелът, който отива към рутера от своя страна също се разклонява на 2 - единият отива в wan port-а, а другият - в lan port. За да работи телевизията трябва да е включено така. Но за съжаление наскоро рутерът започна да прави проблеми, които се изразяват в това, че отхвърля едновременно включените ван и лан портове и се рестартира постоянно.
Каква може да е причината, някакъв конфликт на мак адреси примерно... ?
Говорих с доставчика, но не можа да помогне.
Ще съм благодарен за всякакво инфо!
Поздрави
Щом се рестартира рутера възможно е адаптера да прави проблем пробвай да го смениш .
Опитай да изключиш кабела който е към телевизора като изключиш кабела от лан порта на рутера . И ми кажи на какъв интервал от време се рестартира( и как разбираш , че се рестартира по индикаторите или ти така си мислиш ) , но първо направи това което ти обясних
Здравей,
Веднъж горя захранването, но сега не е от него.
В крайна сметка днес извиках техник да види мрежата. Каза, че е ок. Сложи суич пред рутера и след това ръчно вкара мак на сет-топ-бокса в тяхната мрежа.
И засега работи !!
Благодарности за отговорите!!
П.С. сега мисля да не го връщам пак, за да ти кажа на какъв интервал е рестарта. Но може през уикенда пак да го върна на старото и да засека.
Ресетваше се, освен мигането на лампичките губеше и безжичната. Щом изключех кабела от лан порта, безжичната се връщаше обратно... Но това не ми беше решение..
Само да попитам рутера ти с 4 лан порта ли е или е с два? Има модели на Tp Link Които са само с 2 порта мисля ( 1 wan и 2 лан порта) , че при тях прави този проблем!
Здравей,
С 4 лан порт-а е.
Доколкото успях да установя, дори и да работи нормално вечерта, на сутринта като стана пак е нон-стоп на рестарт. Тоест нещо през ноща се сбъгва, когато няма потребление...