Професионална програма
Loading...
LenaB avatar LenaB 112 Точки

Какво се случва с личните ни данни в СофтУни?

Интересува ме какви са процедурите по отношение на личните ни данни от профила в Софтуни. Има възможност за попълване на доста подробна лична информация, разбира се по желание. Кой има достъп до нея, по какъв начин се предоставя на фирми или колеги от университета? Какво се случва след приключване на обучението ни в някакъв етап - запазва ли се информацията и при какви условия се предоставя впоследствие? Предполагам се натрупват и данни от представянето на изпити и домашни.

Дано не звучи парноично въпросът, наясно съм, че светът се превръща в глобален Big Brother, но съм срещала и доста неправомерно ползване на лични данни и обичам да съм наясно. Информацията ще е полезна, за да може всеки да прецени какво би желал да попълни и съответно да е видимо в профила.

Благодаря предварително за отговорите!

Тагове:
4
Въпроси за SoftUni
aloizien avatar aloizien 35 Точки

Няма причина за притеснение, като главно правило аз съм на принципа "не споделяй нещо, което не искаш другите да знаят".

Със сигурност няма да ни постнат ЕГН-тата и адресите, също така вярвам, че сайта им е стабилен и няма някой хакер да ни изтегли и дъмпне паролите или други данни. Дори и това да стане не е голям проблем. 

Не можем да изискваме от тях да ни поддържат цяла социална мрежа с data privacy rules и интерфейс за едитването им. Все пак те ни се доверяват с цял безплатен курс, а данните ми струват между 2 и 5 лева максимум ! :)

Домашните не са задължителни, нито имат някаква продаваема стойност. Форум постовете са натурален начин за трафик по всички въпроси свързани с курсовете, които учим. Помагайки си един на друг, ние не само се учим но и изграждаме онлайн идентичността на обществото.  Логично е, че СофтУни няма за цел да ни "продаде евтино", а точно обратното. Както Наков каза, че сме като футболисти и отборите ще искат да вземат най-добрите. Добрите играчи не ги продават за 5 лева :)

0
iliev72 avatar iliev72 147 Точки

И как реши , че точно между 2-5 лв струват личните данни на човек ?!

0
dentia avatar dentia 362 Точки

Например това. Личните данни съвсем не са нещо скъпо и най-вероятно с твоите разполагат повече хора, отколкото предполагаш. :)

1
ZloboMiR avatar ZloboMiR 50 Точки

Например това. Личните данни съвсем не са нещо скъпо и най-вероятно с твоите разполагат повече хора, отколкото предполагаш. :)

Нямаше да са толкова евтини, ако достъпът до тях не беше толкова лесен, така че въпросът на автора е хубав. Аз моите си ги оценявам по-скъпо, понеже съм "продавачът". Пак поради лесния достъп с личните данни разполагат повече хора, но "най-вероятно с твоите разполагат повече хора, отколкото предполагаш" - това е предположение за чуждо предположение. :)
По същество, СофтУни едва ли е мястото, откъдето злонамерено лице би изтеглило данни. Първо ще пробват комунални услуги, НЗОК, НАП, мобилни оператори и т.н. Така че каквото е посочено там, не е особено рисковано да се посочи и тук. :) 

 

0