Какво се случва с личните ни данни в СофтУни?
Интересува ме какви са процедурите по отношение на личните ни данни от профила в Софтуни. Има възможност за попълване на доста подробна лична информация, разбира се по желание. Кой има достъп до нея, по какъв начин се предоставя на фирми или колеги от университета? Какво се случва след приключване на обучението ни в някакъв етап - запазва ли се информацията и при какви условия се предоставя впоследствие? Предполагам се натрупват и данни от представянето на изпити и домашни.
Дано не звучи парноично въпросът, наясно съм, че светът се превръща в глобален Big Brother, но съм срещала и доста неправомерно ползване на лични данни и обичам да съм наясно. Информацията ще е полезна, за да може всеки да прецени какво би желал да попълни и съответно да е видимо в профила.
Благодаря предварително за отговорите!
И как реши , че точно между 2-5 лв струват личните данни на човек ?!
Например това. Личните данни съвсем не са нещо скъпо и най-вероятно с твоите разполагат повече хора, отколкото предполагаш. :)
Например това. Личните данни съвсем не са нещо скъпо и най-вероятно с твоите разполагат повече хора, отколкото предполагаш. :)
Нямаше да са толкова евтини, ако достъпът до тях не беше толкова лесен, така че въпросът на автора е хубав. Аз моите си ги оценявам по-скъпо, понеже съм "продавачът". Пак поради лесния достъп с личните данни разполагат повече хора, но "най-вероятно с твоите разполагат повече хора, отколкото предполагаш" - това е предположение за чуждо предположение. :)
По същество, СофтУни едва ли е мястото, откъдето злонамерено лице би изтеглило данни. Първо ще пробват комунални услуги, НЗОК, НАП, мобилни оператори и т.н. Така че каквото е посочено там, не е особено рисковано да се посочи и тук. :)