Homework - Math for Developers - october 2015, Бургас
Здравейте, колеги Първо искам да споделя с вас огромната си радост, че и тук в Бургас при нас стартира така дългоочакваният подготвителен курс по Основи на програмирането, да ви поздравя и най-накрая да попитам някой знае ли кога ще бъдат качени видеата от 17 октомври, и кога ще се визуализира опцията "Предаване на домашни"?? Благодаря предварително
Аз също съм от Бургас, виждам опцията за предаване на домашни, но не мога да отворя файловете "Упражнения" и "Домашно". Опитвах с офис 2007, но не стана. Трябва ли да имам инасталирана програмата Visual Studio на компютъра за да ги отварям или проблема е друг?
Mariela а логнала ли си се с акаунта си?
Да първо се логвам и след това изтеглям файловете на компютъра ми, но те не се отварят. Дава ми съобщение, че имало проблеми със съдържанието.
Здравей, MarielaBN!
Не е нужно да имаш инсталирано Visual Studio, за да можеш да отваряш MS Office файлове, въпреки че съвсем скоро ще ти се наложи и него да инсталираш.
"Упражнения" и "Домашно" са Microsoft Office Word файлове и не би трябвало да имаш проблем да ги отваряш с Office 2007. Добре ще е да ни запознаеш какво точно се случва, когато се опитваш да ги отвориш. Примерно ако се показват грешка или някакво съобщение да ги покажеш, за да помогнем.
Съобщението е:
"The Office HML file 1.Math-for-Developers-Exercise cannot be opened because there are problems with the contents. /Details: No error detail available/ Location: Part: /word/footer1.xml, Line: 2, Column:36541"
Преди да правим каквото и да било по твоята инсталация на Office 2007, свали този файл и ми кажи дали го отваряш. Това е леко модифицирана версия на същия файл от сайта на СофтУни, на който съдържанието е същото като на оригиналния - условията на задачите за домашно. Премахнал съм някои неща от него, с цел да можеш да го отвориш, да си запишеш домашното в него и да го изпратиш, защото крайния срок е днес.
Ето линк към файла: http://dox.bg/files/dw?a=6d19b6ac03
Друго важно нещо, което ме интересува е дали твоята инсталация на Office 2007 има добавен Service Pack 1?
Имам Service Pack 3.
Отварям твоя фаил с условията за домашното! Благодаря ти!
Използвах онлайн конвертор от docx към doc, с помоща на който файловете се преобразуваха и вече ги отварям с пълното им съдържание.
Малък съвет към хората, които имат по една или друга причина проблем с отварянето на word файлове.
Аз нямам MS Office и затова ползвам друга алтернатива. Свалям си файла и си го upload-вам в google.docs. Воала :)
А домашното се предава в някакъв текстов файл, който трябва да си създадете и да напишете вътре каквото се иска. Не е грешно и да пишете в същия файл, де.
Така или иначе от следващия път вече няма да пишете по текстовите файлове, а само код!
И това е вариант. Има разбира се и други методи като например използването на Microsoft Word Viewer.
Ето линк към него: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=4
Доста често срещан е този проблем като на колежката и би било добре да се отстрани, въпреки че от следващия път ще си предаваме домашните под друга форма.
Важното е, че колежката е намерила разрешение!
Поздрави!
Много ви благодаря за полезните съвети!
Аз си смених офиса с Office 2010 и вече файловете се отварят без проблеми.