Проблем при свързване към интернет с рутер
Здравейте,
Проблемът ми е следния: свързвам се към интернет с помощта на рутер и до сега не съм имала проблеми. Снощи си работеше както трябва, имах интернет, но тази сутрин нещо с връзката не е ОК. Рутерът се включва, лаптопът намира връзката и се свързва обаче пише че връзката е ограничена и следователно нямам достъп до интернет. Свързах се към нета на комшията (и двамата ползваме услугите на един и същ доставчик) и там няма никакви проблеми. Върнах устройството към заводските му настройки, но проблемът все още не е решен. Ще съм благодарна, ако ми дадете някакви насоки/съвети.
След като върна заводските настройки, смени ли се името на рутера, би трябвало да се смени и да можеш да се кънект-ваш без парола.
Ако не се е сменило името на рутера, значи не си му върнала заводските настройки както трябва. => трябва да задържиш повече време малкото бутонче докато си светнат всички лампички. След това трябва да имаш Default-ското име на рутера !
Ако рутера просто ти е забил и ти си върнала заводските настройки и рутера ти е бил конфигуриран с клониране на мак, пак няма да ти тръгне интернета. Тук вече и да имаш интернет, няма да знаем къде е проблема, дали защото нямаш нет, дали защото рутера не ти работи или защото всичко ти е ок, обаче вече си с различен мак. => обади се на оператор да ти сравнят мак-а в тяхната база данни и да ти кажат дали има сигнал към теб.
Пиши какво е станало, успех !
След ресет-ването името на рутера се промени и сега вече не се изисква парола при свързване. Проблемът обаче си остава и достъпът пак е ограничен. Установих друго обаче: бях откачила WAN кабела и когато посегнах да го свържа отново на земята се беше образувала малка локвичка вода и продължаваше да прокапва от кабела. Като видях това естествено не съм го свързвала повече. Според мен това е проблемът. Как да процедирам? Имал ли е някой от вас подобен проблем?
Искаш да кажеш, че е минавала вода от вънка по кабела, тази вода е стигнала до рутера и е намокрила порта в който ти влиза интернета?!
Да, точно така.
В такъв случай е твърде вероятно да ти е изгорял порта. Всичко друго си работи без този порт, а без него рутера е неизползваем. Може да пробваш някакви магии с подсушаване и да тръгне след това, но шанса е 1:100. Вероятно ще ти трябва нов рутер
В такав случай може да си изключи DHCP и да вкара кабела в другият порт и да си въведе IP ръчно на лаптопа, само че ще може да се ползва само на един компютър.Реално рутера ще се ползва само да пръска сигнала без да раздава Ip-та. Аз това бих пробвал.
Искаш да кажеш, че е минавала вода от вънка по кабела, тази вода е стигнала до рутера и е намокрила порта в който ти влиза интернета?!