Тема 3, задача 1
Здравейте,
Как трябва да направя първата задача на третата тема ? Затъмненият замък, с тъмно синьо, еднообразно небе, следва да се превърне в цветна и пъстра картинка, с бели облаци на места. Как следва да се случи това ?
Благодаря!
Здравейте,
Как трябва да направя първата задача на третата тема ? Затъмненият замък, с тъмно синьо, еднообразно небе, следва да се превърне в цветна и пъстра картинка, с бели облаци на места. Как следва да се случи това ?
Благодаря!
Повече е до усет, а не до последователност. Аз също не успях да го направя 1:1 с показаното, не мисля, че е и задължително. Поиграй си с менюто Adjustments и успех.
Здравейте . Аз имам един въпрос относно лейърите в първите минути от лекцията ( по точно 12 мин ). След като лектора отвори снимката във фотошоп и направи копие на background layer , и каза че може да го итрие и да стане празен. След това натисна нещо и вместо картинка се появиха сивите и бели квадратчета , и така той започна да рисува върху него . Та въпроса ми е какво натисна ? Благодаря .
Когато отключиш леъра, той вече не е фон, при това положение, можеш да направиш нов леър и да изключиш видимостта на първият(който беше фон) и да рисуваш върху втория(който е със тия точки, тоест е празен).
Имай предвид, че когато включиш първият леър да се вижда отново, всичко, което си рисувала върху втория ще се покаже върху първия.
Сивите и белите квадратчета показват, че фона е прозрачен и един вид върху Layer-a няма нищо.
За да направим копие на Background-a трябва да цъкнем с десен бутон върху него и да изберем Duplicate Layer. След това задържаме Ctrl и цъкаме върху дублирания леяр, за да направим селекция (трябва да се появи мигащо очертание на цялата картинка). Докато имаме селекция, натискаме Backspase от клавиатурата и така селектираната част, в случая доблираното изображение изчезва. Махаме окото от Background-a, за да остане видима само прозрачната част и така имаме видими само сивите и белите квадратчета, върху които можем да рисуваме.
Не знам дали го обясних правилно, тъй като писмено е малко трудно. Като цяло по-лесният вариант е като просто създадем нов Layer (Ctrl+N) и рисуваме върху него, вместо да си играем да трием съдържанието на дублирания. Мисля, че в следващата лекция ще станат по-ясни тези Layer-и. :)
Благодаря много за изчерпателните отговори ! Страхотни сте :)
Здравейте :) Имам въпрос относто видеото за задача 3 от домашното. От видеото не разбирам как да поставя луна или каквото и да е друго пред или зад замъка. Тъй като виждам, че снимката във видеото е с няколко layers , не ми става ясно какво правя ,когато си отворя моя снимка . Надявам се , че се разбира какво питам . Благодаря.