Проблем с видео драйвърите.
Здравейте, от известно време имам проблем с лаптопа. Имам проблем с видео драйвърите, смених 5 уиндоуса, пробвах много драйвъри, пробвах абсолютно всичко, без ефект. Преровил съм целия гугъл, всичко е обяснено подробно, но нищо не помогна. Лаптопа ми е HP Pavilion G6 2220su, параметрите му са 6gb ram, двуадрен процесор Intel Pentium B960 2x 2,20 Ghz, 500 HDD, видео карти - вградена Intel HD Graphics Family, а външната ми е AMD Radeon HD 7670M 1GB. В момента съм с Windows 8.1 64bit, когато тръгна да инсталирам драйвър за вътрешната видео карта ми изписва your computer doesn't meet the minimum requirements, а при външната Catalyst Instal Managera или ми крашква, или инсталацията завършва без ефект и пише view activity log. Та въпроса ми е, дали можете да ми помогнете с нещо, и да ми кажете на какво се дължи този проблем ?
miroLLL, програмата само ми актуализира драйвърите, нищо друго. Сега ще пробвам начина на Northwind и ще ви кажа дали има промяна :)
Така, направих това, което ми каза Northwind. Премахнах драйвърите с помощта на тази програма, лаптопа се рестартира 2 пъти. Изтеглих драйвърите, първо инсталирах чипсета, почнах да инсталирам драйвъра за Intel видео картата и ми изписа your computer doesn't meet the minimum requirements, и както винаги, catalyst install manager-а ми крашна за пореден път. Имам чувството, че проблема идва от дъното, и скоро ако не го оправя този проблем, ще хвърля лаптопа през терасата. Благодаря Ви все пак за помощта, колеги, но ще спра да Ви занимавам, надали скоро ще намерим решение за този проблем....
Току-що проверих в сайта на Intel за поддръжка на вградения графичен процесор (Intel HD Graphics 2000) и за съжаление, от това което видях, май Intel нямат поддръжка на драйвър за Windows 8.1 64-bit. Много е възможно от това да е проблема...
Ето и линк: https://downloadcenter.intel.com/product/81502/Intel-HD-Graphics-2000-for-2nd-Generation-Intel-Core-Processors
Горе от дроп-менюто можеш да видиш списък с ОС
ПП: Пробвай да инсталираш драйвър за Windows 7 64-bit, ако не го ще пробвай с драйвъра за Windows 8 64-bit
Май ще се наложи да му направя още една преинсталация и ще му сложа чиста 8-ца. Преди 3 дена му направих чиста преинсталция, форматирах целия хард, с надеждата да оправя този проблем, но не !
Ако имаш някаква наистина сериозна причина да слагаш 8-ца - подкрепям те! :-) Но ако нямаш, ти препоръчвам 7-ца 64-бит.
Аз бях с windows 7 64bit, обаче от актуализациите го актуализирах на windows 10, и един ден реших да си цъкам моята игричка, NFS The Run, която по принцип си я цъкам на Ultra graphics, решавам да вляза в catalyst control center да пусна exe-то на high performance, бам, няма го контрол центъра, няма catalyst. От тогава се мъча, без успех. Главата ми пуши вече, не знам какво да правя ....
От това, което сам казваш, изглежда с Windows 7 64-bit всичко е било наред. Слагай 7-цата, спираш актуализациите още при инсталацията и пей сърце. :-) След това ако имаш необходимост от някои актуализации можеш да си ги инсталираш ръчно. Пак ти припомням, че ако нямаш основателна причина, било то програма или специфични функции, които ги има само в 8-цата и 10-ката, не виждам никакъв смисъл да ги слагаш.
Записвам 7-цата на флашка, след като преинсталирам лаптопа, ще вляза пак във форума и ще ви пиша дали има промяна. Ако няма, ще изхвърчи от 6-тия етаж :D Към 7 часа ще пиша, когато приключа с всичко..
Свали си предварително всички драйвъри някъде. :-p Успех!
Те са свалени отдавна, имам драйвъри за всеки един windows :D
След като изтегли, инсталира и сканира какво направи след това? Смисъл, след сканирането се появяват всички драйвери които нямаш или е налична нова версия. И в дясно от типа драйвер има един бутон Download, цъкаш на него и започваш да инсталираш вида драйвер, който си посочил. Инсталираш всички драйвери без да рестарткаш и накрая като инсталираш и последния, рескаш компа и пак сканираш. Няма как да не стане. Може да направиш и друго, изтрий текущия си видео драйвер и пробвай отново. Не знам, при мен работи всеки път като се наложи да слагам уиндолс. И като я ползвам, си слага всичко необходумо за нормалната работа на компютъра.
Преинсталирах го и сложих 7-цата. Инсталирах чипсета и вградената видео карта и ся ми пише, че е 64mb. AMD драйвъра пак не стана, нямам думи просто ......
Хмм, странна работа наистина.
Извинявам ти се предварително за нелепия въпрос, който ще ти задам, но се налага.
След инсталацията на Win 7 и чипсета, инсталира ли си .NET Framework? Доколкото си спомням Catalyst-а иска минимум версия 2.0, за да се инсталира.
И още нещо, виждаш ли я картата (Radeona) като устройство в биоса и Device Manager-a?
Net Framework-a ми е 4.5.3, и не, не виждам Radeon-а в Device Manager-a. Едното е Intel HD Graphics, а другото Standart VGA Graphics. Имам чувството, че нещо стабилно се е преебала видео картата. Какво ли не съм пробвал и не мога да го оправя проблема ...
Пред Standart VGA Graphics предполагам има иконка с жълт триъгълник с удивителна нали? В този случай това е Радеона. Ако е така, значи че го вижда като устройство, което е добре. Но по-важно е да го вижда биоса.
Я свали този дравър http://www2.ati.com/DriverS/mobile/12-8_mobility_vista_win7_win8_64_dd_ccc_whql.exe
и пиши дали става. Ако не... ще мислим друго
Да, има удивителен. Обаче как да направя така, че да го вижда биос-а ? Всичко съм пробвал, само това не съм :D :D :D
Не стана... Пак ми крашна install manager-a .... Не знам какво да правя вече... И аз ви измъчих....
Направи screenshot на грешката и го качи някъде.
Спирам да се мъча, ще изкарам още няколко месеца с тоя лаптоп и ще си купя нов... Спрях се на едно Lenovo, параметрите му бяха добри, но ще видим. Благодаря Ви все пак, колега :)
Да, направи скрийншот на грешката или да се пробва през TeamViewer да се оправи...
Някой ако се навие, да си даде фб-ка и там да се разберем. Аз ще изтегля teamview-ra