Домашно от Тема 6 - Илюстрация или лого
Привет всички,
Очакваме новите ви предложения за илюстрация или лого на свободна тема.
Поздрави,
Антон Петров
Привет всички,
Очакваме новите ви предложения за илюстрация или лого на свободна тема.
Поздрави,
Антон Петров
Здравейте Колеги,
Споделям с вас един вариант за работа с надписа „Parade“ от задача 5. Надявам се, че ще ви помогне за по-бързо и по-лесно векторизиране. Та вместо да цъкате точки с pen tool ще спестите време и усилие за по-приятни занимания. :)
Накратко вървя по стъпките от видео урока и първо създадох 5-ти канал (в таб-а channels).
Работя върху корицата, като използвам Magic Wand Tool за да селектирам само буквите в заглавието. Вече имам селекция и с десен бутон>create work path>tolerance 2 pix правя нов работен path. В таб-а Path запазвам новата пътечка.
Създавам нов fill layer за да видя по-ясно какви съм ги свършил. Общо взето точките са ок, не са много и остава фина работа с pen tool.
Сигурен съм, че има куп други варианти и ще се радвам да ги споделите.
Поздрави и успех
п.п. леко съм извън темата, но май не е за отделна тема
Аз не се сетих за купа варианти и го напарвих по същия начин , обаче, когато сложих очертанията, текста стана мн арт , затова копирах fill leyar-ите като на най-долния поставих черна рамка с най-голям размер, на следващия бяла с по-малък и на най-горния оставих само червения надпис.
Всъщност с Refine Edge се получава дооооста по-добър резултат, и нуждата от Pen Tool се свежда до минимум
Именно това е идеята, но за да получим възможно най-гладка крива с най-малко точки и при това острите ъгли да не се заоблят, е добре преди да направим селекцията, да увеличим резолюцията на картинката, примерно 2-3 пъти. При upsampling-а се blur-ват краищата, или се назъбват, в зависимост от Resample алгоритъма. Направете селекция с magic wand например и използвайте Refine Mask, за да получите гладки ръбове. След това направете от селекцията work path със стойност 1.5-2. Пробвайте, така полученият път би трявало при същия брой точки, да следва кривата много по-добре, отколкото преди увеличаването на размера.
Поздрави!