Диплома в ИТ сектора
Здравейте.Предстои ми да се запиша във Софтуни но искам да попитам нещо преди да предприема каквото и да е
Вълнува ме въпроса...доколко липсата на диплома от университет те спъва за кариера в IT?
Изчетох доста мнения по въпроса...които си противоречат. На доста места пише, че без диплома няма да те вземат в голяма компания. Също изискването за диплома е в много обяви за работа. Предполагам наличието на инженерна диплома нямаща нищо общо с IT е без значение...
До колко един сертификат от Софтуни ще замести дипломата ?
Мога ли със сертификат от Софтуни да кандидатствам за работа или трябва да си изкарам допълнително и диплома след като завърша обучение тук? Нужно ли е ??? Аз имам диплома за висше но е от друга сфера не от ИТ сектора.
Въпроса ми е ако хипотетично завърша и получа някакъв сертификат дали ще ми го признаят работодателите или ще ме отпратят понеже нямам диплома от университет колкото и да знам. Върши ли работа сертификата от Софтуни?
Аз нямам никаква диплома за висше образование по една или друга причина... и за това се надявам да стана добър програмист, за да компенсирам и да убедя някой да ме вземе ! :). Съгласен съм че, зависи къде и на какви HR-и, ще попаднеш. Но е факт, че си има фирми които задължително си изискват диплома за ИТ или подобни специалности. Надявам се да не са много.. :)