Софтуерно Инженерство
Loading...
avgustinov avatar avgustinov 31 Точки

C# & WPF телефонен указател

Здравейте! Трябва да направя малък проект на C# със WPF, става въпрос за малък телефонен указател със опций добавяне на номер, търсене и триене! Нов съм в тази сфера и не знам как да подходя и със базата от данни! Ако имате идея или някакви препоръки как да почна, бих бил благодарен, също така видеа със туторияли търсих, но трудно се намират относно базата с данни и как точно се свързва към проекта!

Тагове:
0
C# OOP Basics
RoYaL avatar RoYaL SoftUni Team Trainer 6845 Точки
Можеш да използваш друг Microsoft-ски продукт, щом си избрал C#, за база данни - Microsoft SQL Server. Ако потърсиш в гугъл ще намериш как се свързваш с база данни и пишеш заявки към нея. Алтернативно, и по-доброто решение, е ползването на ORM, най-използванията в средите на .NET е Entity Framework. Там има няколко подхода, като може би най-лесен ще ти е т.нар Code First, където правиш класове и те се превръщат в таблици в базата данни. Много лесно можеш да реализираш домейна в ООП и той да се превърне в база данни :)
1
avgustinov avatar avgustinov 31 Точки

Благодаря, ще се насоча към SQL server! Ще потърся информация в нета, предполагам за повечето от вас е просто за направяне, но аз малко се поизмъчих :)

0
RoYaL avatar RoYaL SoftUni Team Trainer 6845 Точки
Има курс в СофтУни, който се казва Database Applications. Можеш да видиш 1вите две лекции, където се говори какво е ORM, Entity Framework, как се сетъпва рамката и как се прави Code First :) Като цяло е 5 мин работа, но в случай, че знаеш какво правиш :) Иначе, разбира се, отнема доста повече да го разучиш.
3
avgustinov avatar avgustinov 31 Точки

Не мога да намеря курса, за който казваш! Явно е минал, може ли линк към него?

0