[Homework] HTML5 Overview (Dec 2015) - Решения
Колеги, завърших първото домашно. Ако имате съвети или забележки, пишете. :)
Problem 2 - Paragraphs and Images of Text
Колеги, завърших първото домашно. Ако имате съвети или забележки, пишете. :)
Браво за домашното, особено за задача 6.
единственото подобрение което може да се промени е в проблем 5 на табулирания текст според мен би било по-добре да се ползва definition list
<dl>
<dt>HTML</dt>
<dd>A markup language</dd>
</dl>
вместо  
Това е моето домашно
Как да сложа текста от Problem 5.PowerPoint Slide в правоъгълник, както е в домашното? За първи път уча HTML и 5 задача от домашното ми се видя ужасно трудна. Нахвърляла съм html, но няма никакъв стил и мисля така да го оставя.
<h1>Heading 1</h1>
<h2>Sub heading 2</h2>
<h3>Sub heading 3</h3>
правиш структурата за description list:
например
<dl>
<dt><div style="background: skyblue;"></dt>
<dd>This is a div</dd>
<dt><div></dt>
</dl>
и после на dl елемента слагаш този css
dl {
border: 1px solid #fbeec9;
box-sizing: border-box;
color: #fbeec9;
padding: 6px;
}
Много благодаря, milkopg! Сега домашното ми е готово и го предавам.
Радвам се, че помогнах!
Здравейте,
Напълно начинаеща съм в тази материя. Успях да направя домашните задачи като запазих в една папка всички файлове като .html files + картинките, които съм използвала. Архивирах папката и я качих на сайта към линка за домашното.
Въпросът ми е следния - в инструкциите към домашното пише да изпратим .zip. папка с source files на описаните проблеми. Виждам, че някои от вас са използвали различни платформи като pastebin i t.n. Бихте ли ме насочили кой е най-удачният начин за изпращане на изходните файлове?
Благодаря предварително!
Здравейте отново!
Разгледах github и реших да кача файловете там. Ще съм много благодарна, ако някох им хвърли по един поглед. Комантарите ще са ми много ценни.
https://github.com/MiglenaL/HTML5-Basics.git
Благодаря :)
Здравей,
Прегледах бегло нещата и на прима-виста мога да кажа,
че ти липсва затварящия боди таг </body>
Структурата трябва да бъде:
Препоръчвам ти да си валидираш кода тук> https://validator.w3.org/#validate_by_input
за да предотвратиш изпуснати и незатворени тагове.
Поздрави,
Младен
Благодаря Младен!
Аз всъщност валидирах всичките файлове именно с този валидатор и ми засече грешки само в едната задачка. Възможно ли е да не ми е засекъл тези липси?
Здравейте! Момчета и момичета дайте едно рамо. :) Някой може ли да ми даде разяснение, като на напълно начинаещ...за първи път виждащ какво е html, по няколко въпроса свързани с проблем 5 от първото домашно. Написвам си html-а на лаптопа, след много ровене в нета, направих така, че правоъгълника да не стърчи извън бекграунд имиджа...нагласих шрифта, отстояния и отварям html-a на другия ми компютър...стърчат правоъгълници, шрифта е друг...абе зле. Другият ми проблем беше с цвета на правоъгълника...задавам му да бъде трансперентен, обаче и буквите също стават трансперентни. Съответно не си предадох домашното. Възможно е да има разяснение в следващите лекции, свързани със css, но сега ще сядам да гледам лекцията от петък. На отзовалите се благодаря! :)
Прати линк към сорс кода, за да не говорим наизуст.
Благодаря за помоща! :)
След като гледах още 2 лекции разбрах как да изпълня условието.