Отворен Курс Python
Здравейте,
Само при мен ли не тръгва видеото от първата лекция вчера 01.05..2016 от курса по Python?
Здравейте,
Само при мен ли не тръгва видеото от първата лекция вчера 01.05..2016 от курса по Python?
Ще използвам темата да задам един безобразно тъп въпрос, ама не намирам отговор в интернет:-(
Използвам PyCharm Comunity Edition: и като напиша например turtle. - очаквам да ми го authocomlete-не с forward, speed,left i t.n., ама тз..Autocomplete-ва ми, но не с основните(за мен) методи. (сложила съм import turtle).
Благодаря за коментарите
Мария
Здравей,
Това е познат проблем на PyCharm под Windows. За съжаление за момента не са ни казали как това може да бъде оправено. Специално за търтъл можеш да инстанцираш костенурката в друга променлива и тогава ще стане. Но за други неща като например input() няма да се получи и ще трябва други workaround-и.
myTurtle = turtle.Turtle()
Ако имаш проблеми с аутокъмплийта на стрингове дошли от input()
userInput = "" + input()
Поздрави,
Иван
Очевидно PyCharm не се разбира много добре с Windows.
Дефинирай си променлива t = turtle.Turtle() и на t-то ще имаш пълен autocomplete
Супер сработи,
мeрси!
и още един смотан въпрос, това така да се каже "КПК ли е с питон-а"?
Че малко безмислен код, само заради един autocomplete?
Едва ли някога в нормална среда ще ти се наложи е така да пишеш в глобалскоупа. Да приемем, че този търтъл ще го даваш като аргумент на някой метод. Просто анотираш метода какъв тип получава и вече има аутокомплийт.
import turtle
def draw_with_turtle(drawer: Turtle)
drawer.forward(40)
draw_with_turtle(turtle)
Ами, PyCharm забелязах, че се кара(подчертава) на някои места, където трябва да има примерно 2 нови реда като се дефинира нов метод или спейсове около операторите и т.н. Предполагам това са по-основните неща, не мисля, че е като да имаш StyleCop във VS. :D :D
IntelliJ Framework-а (върху който стъпва PyCharm) е много мощен с доста дебел code analysys. Ако му разчовъркаш настройките можеш да го направиш и по-удобен от StyleCop за VS :)
Ако работеше autocomplete щеше да е безсмислен, като не работи - има си голям смисъл :)
Не мисля, че КПК-то има нещо общо с неработещо ИДЕ :)
@RoYaL,
Пробвах да подкарам средата под Ubuntu 14.04 и имам същия проблем с authocomlete/intellisense, както и под Windows. Имаш ли идея защо става така? Не съм записан за курса, но го следя с интерес и искам да имам поне един добре работещ PyCharm.
С кои типове имаш проблем? С костенурката ли? За Линукс ти трябва допълнителен пакет python-tk.
Аз също съм с Ubuntu 14.04 LTS и autocomplete си работи супер. Проблем имах с turtle.exitonclick(), не се autocomple-тваше, но останалите методи си излизаха, както и другите неща от питон, които сме ползвали до сега. Разгледай в гугъл и настройките, да не би да се налага да направиш нещо допълнително, въпреки че не ми се вярва.
Костенурката, да. Сложил съм и този пакет и пак не бачка. Пробвах и по настройките за пипам, но без резултат. Остана само да махна всичко и да го инсталирам начисто пак.
Пробвай с преинсталация на PyCharm.