Проблем с R#9.1 & StyleCop
Здравейте,
Опитах се да инталирам Resharper 9.1 и в него да интегрирам StyleCop(който вече имах). Работя с Visual studio 2015 и следвах ето тези стъпки от този Линк. Първоначално се обърках и инсталирах Resharper 9.2, но всичко вървеше добре, докато не се опитах да тествам дали е сработило- за съжаление всеки път, когато дам "Run StyleCop" в някой solution ми излиза ето тази грешка- цък. Преинсталирах Resharper-a и го сложих на по-долната версия(9.1), но пак не се получи. Преинсталирах и StyleCop, но без резултат. Няколко пъти преинсталирах самата приставка на Resharper за интегрирането, но отново нямаше никакъв резултат. Иначе StyleCop си върви без проблем, когато приставката не е инсталирана.
Наистина бих бил благодарен, ако ми помогнете с решение.
Здравей,
Пробвах по твоя начин и сега имам StyleCop под R#10, но не мога да да ползвам изрично нито една от функционалностите на StyleCop, но това не е проблем, защото R# показва съответните правила, взети вече от StyleCop, и дори има някакъв autocomplete.Мисля, че горе-долу нещата са наред само е доста дразнещо да излиза някакъв мазен ерор, но предполагам това е най-доборото за момента.
П.П. Сега ползвах StyleCop by JetBrains, докато при другото ми даваше по-горните грешки.
От настройките на Решарпъра, можеш да променяш всичко по StyleCop-a. Ерора ти не мисля че е от приставките, които си инсталирал, по-скоро ако имаш някаква друга версия инсталирана от .ехе. :)
Моята основна грешка в случая е- мислех, че трябва да имам Visual StyleCop и StyleCop by JetBrains едновременно . Сега, когато премахнах първото, нямам проблеми и имам функциалността на StyleCop, което е fine by me и всичко изглежда работи коректно... за сега.
Супер, дано не е само за сега. :D
Дано сте прави, при мен също работи само комбинацията R# 10 + stylecop by jetbrains(от extension manager). Първо имах проблема, че не можех да поставям breakpoints и да дебъгвам нито ръчно нито с shortcut. След реинстал ми се загуби цялата stylecop секция в cleanupcode на resharper (безценното ctrl+alt+f), но така или иначе там бяха само правилата за документация та се живее, но така и не открих решение за този проблем. Иначе ръчно всички правила на style cop ги показва, но автоматичния cleanup ще е без документация. И един път трябваше повторно да му оказвам наново да ползва keyboard shortcuts на решарпер, че само си ги върна тези на vs 2015, но иначе това е комбинацията.