Професионална програма
Loading...
Gesh4o avatar Gesh4o Trainer 305 Точки

Проблем с R#9.1 & StyleCop

Здравейте,

Опитах се да инталирам Resharper 9.1 и в него да интегрирам StyleCop(който вече имах). Работя с Visual studio 2015 и следвах ето тези стъпки от този Линк. Първоначално се обърках и инсталирах Resharper 9.2, но всичко вървеше добре, докато не се опитах да тествам дали е сработило- за съжаление всеки път, когато дам "Run StyleCop" в някой solution ми излиза ето тази грешка- цък. Преинсталирах Resharper-a и го сложих на по-долната версия(9.1), но пак не се получи. Преинсталирах и StyleCop, но без резултат. Няколко пъти преинсталирах самата приставка на Resharper за интегрирането, но отново нямаше никакъв резултат. Иначе StyleCop си върви без проблем, когато приставката не е инсталирана.

Наистина бих бил благодарен, ако ми помогнете с решение.

0
Fundamentals Module 07/01/2016 19:29:52
supersane avatar supersane 233 Точки

Аз инсталирах ReSharper10 и от неговите extension-и изтеглих StyleCop. Мисля, че се сработват много добре заедно, няма какво да run-ваш, то си работи StyleCop-a, щом работи и ReSharper. Пробвай го, но внимавай, понежее като напишеш в extension manager-a на ReSharper "StyleCop" май има две приставки. Едната е нещо от сорта "StyleCop for Resharper", а другата "ReShaper.StyleCop". Едната работи супер, другата сбъгясва обаче, това го четох дори някъде из jetbrains. В момента съм с Линукс и за съжаление няма как да ти кажа коя точно работеше, но по спомен е "ReShaper.StyleCop", може и да се лъжа. Ама пробвай де, ако не стане деинсталираш приставката и слагаш работещата. Дано съм ти бил полезен. :)

2
Gesh4o avatar Gesh4o Trainer 305 Точки

Здравей,

Пробвах по твоя начин и сега имам StyleCop под R#10, но не мога да да ползвам изрично нито една от функционалностите на StyleCop, но това не е проблем, защото R# показва съответните правила, взети вече от StyleCop, и дори има някакъв autocomplete.Мисля, че горе-долу нещата са наред само е доста дразнещо да излиза някакъв мазен ерор, но предполагам това е най-доборото за момента.

П.П. Сега ползвах StyleCop by JetBrains, докато при другото ми даваше по-горните грешки.

0
08/01/2016 11:34:04
supersane avatar supersane 233 Точки

От настройките на Решарпъра, можеш да променяш всичко по StyleCop-a. Ерора ти не мисля че е от приставките, които си инсталирал, по-скоро ако имаш някаква друга версия инсталирана от .ехе. :)

0
Gesh4o avatar Gesh4o Trainer 305 Точки

Моята основна грешка в случая е- мислех, че трябва да имам Visual StyleCop и StyleCop by JetBrains едновременно . Сега, когато премахнах първото, нямам проблеми и имам функциалността на StyleCop, което е fine by me и всичко изглежда работи коректно... за сега.

1
08/01/2016 23:45:17
supersane avatar supersane 233 Точки

Супер, дано не е само за сега. :D

1
beholder avatar beholder 2 Точки

Дано сте прави, при мен също работи само комбинацията R# 10 + stylecop by jetbrains(от extension manager). Първо имах проблема, че не можех да поставям breakpoints и да дебъгвам нито ръчно нито с shortcut. След реинстал ми се загуби цялата stylecop секция в cleanupcode на resharper (безценното ctrl+alt+f), но така или иначе там бяха само правилата за документация та се живее, но така и не открих решение за този проблем. Иначе ръчно всички правила на style cop ги показва, но автоматичния cleanup ще е без документация. И един път трябваше повторно да му оказвам наново да ползва keyboard shortcuts на решарпер, че само си ги върна тези на vs 2015, но иначе това е комбинацията.

0