Софтуерно Инженерство
Loading...
quantum.x1 avatar quantum.x1 2 Точки

Programming Basics - януари 2016: Прехвърляне от присъствена в онлайн форма

Здравейте колеги,

На първо място бих искал да изкажа огромна благодарност на SoftUni за отличната организация на материалите в сайта, интуитивното им структуриране,навременното качване на презентациите и видеофайловете, както и за отличната локация на университета - в близост до 2 метростации + наличието на достатъчно места за паркиране в района.

След първите лекции днес и разглежденето на материалите на вашия сайт добих много ясна представа за структурата на курса и тъй като вече имам предходен опит в писането на код (т.е. не започвам от нулата), установих че за мен онлайн формата на обучение ще е много по-ефективна тъй като работя на пълен работен ден и ще трябва да използвам максимално ефективно времето си с оглед на кратките срокове които имаме. В тази връзка ви моля за следните пояснения:

 - Възможно ли е да се прехвърля от присъствена в онлайн форма за курса Programming Basics - януари 2016?

 - Ако се прехвърля, необходимо ли е да се явявам на междинния изпит на 05,03 или директно мога да се явя на този на 24.04? Необходимо ли е да се явявам на някои присъствени занятия или само на междинния и/или крайния изпит?

 - Правилно ли разбирам че ако се прехвърля не е необходимо да избирам ментор, да пиша домашни и да проверявам домашни и оценката ми се формира от резултата на изпита (100% тежест) + бонус точки за форумна активност. Аз лично имам желание да си пиша домашните и възможността да видя различни начини на решение на една задача проверявайки тези на колегите, но въпросът ми е  - дали това е приложимо за онлайн формата на обучение?

 - Промоционалната оферта за заплащане на 50 лв такса за изпита до 1 февруари важи ли за онлайн формата на обучение?

Благодаря ви предварително за информацията.

Поздрави,

Деян

PS. Забравих да благодаря и за възможността да си закупим книгата "Fundamentals of Computer Programming with C#" на английски за символичната сума от само 10 лв

2
Основи на програмирането 17/01/2016 01:25:28
Shirdor avatar Shirdor 130 Точки

Ами единият вариант е да не ходиш. Ида отидеш на изпита. А другият да им го кажеш тива в имейл зада тебпрехвърлят. Таксата важи за всички. Да оценката ти от изпита е 100% + от форума. За междинния изпит не знам ама попринцип само главния е важен.

2
17/01/2016 09:56:45
VickKrushev avatar VickKrushev 1 Точки

Здравейте и от мен. 

Аз съм записан за онлайн форма на курса и освен зададените въпроси ( ако не е прекалено нахално) ако може да вмъкна и едно въпросче от мен. 

Проблемът ми е, че аз живея в Кралство Швеция, работя на пълен работен ден и нямам възможност да присъствам на изпита на 24.04. Има ли други форми на изпита за тези, които не могат да присъстват физически на изпита? Има ли някакви алтернативи? 

Извинявам се предварително за неудобството и за намесата ми.

С уважение

Виктор К.

0
r3v3nan7 avatar r3v3nan7 364 Точки

Според мен една от алтернативите примерно е сега да не си плащаш за изпита, а да се явиш ако ти е възможно в някой от следващите, но това е при положение , че имаш път към България през даден период от време. 

1
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5293 Точки

Бих препоръчал да следиш кога има приемен изпит за СофтУни (правим по един почти всеки месец) и в подходящ за теб момент да се явиш на живо в София. Или може изобщо да не се явяваш на този изпит, а да се тестваш за себе си по задачите от днес примерно.

Наков

2
VickKrushev avatar VickKrushev 1 Точки

Благодаря Ви, r3v3nan7 и nakov за вашите отговори и съвети.

Дано имам възможност един ден да съчетая идване в България и явяване на изпит.

Поздрави, късмет и наслука на всички

Виктор К.

1
r3v3nan7 avatar r3v3nan7 364 Точки

Няма защо :) Тук сме , за да си помагаме :)  Пожелавам ти да ти се открият подобни възможности :)

Късмет и успех на теб и на всички :)

Панайот 

1