За "чужденците" - кандидат студентите от чужбина - какво мислите да правите за изпита? Update: И след него.
Здравейте,
Четейки из темите на форума, виждам, че напоследък започва да се говори за изпит, за дати и т.н., което е нормално, наближава все пак, та се замислих как по дяволите ще се явя на изпит, като съм на 3600 км от България.
За да получа правдоподобна информация се обърнах направо SoftUni и ми отговориха, че засега изпитите могат да се проведат само присъствено. Аргумента беше, че няма как да се гарантира честността, с което съм съгласен.
Разбира се хрумна ми да предложа да си пусна уеб камерата или да се снимам с видео камера докато решавам задачите.
Отварям темата, за да помоля всички "чужденици" - вярвам, че не само аз съм такъв - да минат от тук и кажат какво мислят да правят по въпроса с явяването на изпит, ако към момента не могат да си пътуват до София.
И от друга страна темата е за SoftUni, да кажат дали обмислят да се позволяват онлайн изпити. Все пак в информационната ера, в която живеем, трябва да има начин да се явим на изпит от вкъщи или от Starbugs.
P.S. Аз съм в Мадрид. Ако има хора наблизо, обаждайте се, ще решаваме задачи заедно.
Поздрави
В доста университети(в България и най-вече в чужбина) има изцяло дистанционна форма на обучение. Европа дори даде доста пари тези години за направата на такива платформи в нашите ВУЗове.
Изключвам онлайн университетите, за тези които съществуват наистина, би ми било интересно да чуя кои са? :) Аз наистина не съм наясно да има подобна практика. Дай някакво по-голямо инфо? Кои университети, как им се получава дистанционната форма - изпити, етс?
Така казано звучи логично. Искаме много, не реално какво даваме насреща?
Относно "В кой университет имате привилегията да не присъствате въобще, да предавате домашни онлайн и т.н. благинки?" - а кой каза, че СофтУни е обикновено университет? Май по нищо не си прилича. Започна да проповядва една доста радикална идея и тя работи от години. Даже според думите на създателите MIT го направиха по-късно. Идеята им е, както казват, да дават качесвено образование на хиляди млади хора. И ние сме част от тези хиляди, макар и малка част, но все пак част.
Пич по-леко с изявленията!!! Самолетчета, кандидатстване в чужди университети, саможертви...
Много знаеш ти за саможертвата, която всеки е направил, та си позволяваш да коментираш нещо, което не те засяга пряко!!!
Айде със здраве, спирам дотук, че нещо много мисли напират да излязат и може да не се харесат на модераторите!!!
Когато правех CCNA курса, изпитите след всяка тема си ги правехме от въщи. Аз съм правил изпит от И-нет кайвенета. Само изпипите за края на всеки семестър ни бяха в час, но не беше изискване нито на Sisco Systems, нито ка академията, където учехме.
Всичко това обече се компенсираше със сертификанционния изпит - зала за 6 човека с видео заснемане през цялото време.