Loading...
tsv_tsonev avatar tsv_tsonev 4 Точки

Homework: Operators Expressions and Statements - Problem 6: Four-Digit Number

Здравейте, искам да попитам за малко помощ. Условието на задачата е да се въвете 4 цифрено число, да се направи сбор от цифрите му и да се обаразуват нови числа като се разместят цифрите.

Проблема при мен е, че не успявам да си взема всяка цифра като отделен стринг и след това да я превърна с число. Ползвам следния код:

Console.Write("Enter four-digit number: ");
string strNumber = Console.ReadLine();
string numberA = strNumber [0];
int a = int.Parse(numberA);

като "а" е съответно първата цифра и студиото ми дава грешка, че не мога да конвертирам имплицитно тип "char" в "string". Същата операция я прилагам и за останалите цифри на числото (b, c, d).

Може ли някой да каже къде бъркам в кода и как.

Тагове:
0
Programming Basics 21/01/2016 22:48:20
tsv_tsonev avatar tsv_tsonev 4 Точки

Задачата се получи като ползвам Char.GetNumericValue, но възникна друга дилема. В условието 4-цифренето число е представено като "abcd" в общия случай и за да се получат верни разместванията, които се искат при мен получавам, че символ "а" трябва да е последното число (при 2011, "а" = 1), а според мен както е записано в условието "а" трябва да е първото число "а" =  2 при 2011, но това е въпрос вече на уточнение на задачата.

Благодаря на всички отзовали се за решаването на проблема и успех за напред.

0
23/01/2016 15:43:06
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.