За точките... някой може ли да обясни?
Виждам в профила си, че за всеки преминат курс събирам определен брой точки. Някой може ли да ме осветли как точно се формират тези точки, защото нямам никакво обяснение как може от курс, на който съм била записана в онлайн формат и не съм имала никаква активност по него (не съм предавала и оценявала домашни, не съм се явявала на изпит... ама съвсем, съвсем нищо!), да имам ОТРИЦАТЕЛНИ точки. Пълна мистерия...
-0.20
Точно там е мистерията: ако дават +/- една точка (цяло число), как са се получили -0.20?
Има голям шанс да получаваш минуси, тъй като постовете ти не носят принос към общата полезност на темата, а просто са разсъждения над някакъв проблем. Минусите отразяват това, когато дойде читател впоследствие дали да обръща внимание на този пост или не. Аналогично, ако отговоирш грешно на някого или поста ти не е полезен към въпроса, бих му сложил минус, за да може случаен минувач впоследствие, който търси отговор на същия проблем, да не се подведе от поста ти.
Например в този случай конкретната дискусия е абсолютно излишна и не носи принос към проблема. Ако се дават 5 точки за форум, и максимум е 25 плюса, които дават тези 5%, то тогава 5 плюса във форума давата 1% в курса, съответно един плюс дава 0,20%. Аналогично един минус ще дава -0,20.
Темата за минусите и какво е тяхното приложение сме я дъвкали много, най-вече в тази тема: https://softuni.bg/forum/3732/minusite-vyv-foruma-kakva-e-polzata-ot-tyah
Контрол над вотовете във форума от човек според мен е невъзможно да бъде наложен. По-скоро е добра идея да се иска коментар, когато се гласува за даден пост.
Тези стрелки, надолу-нагоре, нещо от типа - like-dislike, дават по +- 1 точки. С тези минуси, като че ли се компенсира липсата на бутон "dislike" в социалните мрежи.
Вие в момента имате 25 точки, къде ги веждате тези -0.2?
В един пост ме бяха "опраскали" с минус 2 точки. Имах 9, станаха 7. Дадох "скрий поста" и точките пак ми станаха 9. почувствах, че все едно съм спечелил на тото, тройка примерно ... Вероятно, това е идеята, неприятните за някой постове да си ги прибереш, т.е., обещаваш да слушаш, и ти възстановяват статуквото. Сега имам 10 точки, да видим, на кой му е криво, че неделята свършва и утре е понеделник ...
Ще завърша моето участие в тази тема с днешните минуси към мен. В тема, която колега беше открил с въпрос за github написах, че след като съм качил там проекти, ми се е счупило visual studio и се принудих да използвам xamarin studio, тъй като не зная как да реша въпроса с visual studio. За което получих минус една точка. Би следвало модераторите да оценяват правилността на минусите, а защо не и плюсовете и да ги коригират или да премахнат този негативен вот за щяло и нещяло. Според мен, минус трябва да се дава или за обиден пост или за неграмотен такъв.