Изяснителни видеа относно лекция 4
Моля всеки, които има неясности по лекция 4 и иска някакъв тип видео относно някоя тема да пише тук въпроса си или темата, от която има нужда за разяснение.
Моля всеки, които има неясности по лекция 4 и иска някакъв тип видео относно някоя тема да пише тук въпроса си или темата, от която има нужда за разяснение.
Здравейте! Имам проблем с интернета на витруалната машина - и не мога да направя мост.
Когато мрежовият адаптер е NAT, виртуалната машина има достъп до интернет. Когато дам на мрежов адаптер, виртуалната машина вече няма нет Рестартирах всичко няколко пъти, няма подобрение.
Иначе лаптопът е вързан към рутер, така че не би трябвало да има проблем с IP-тата. IP-то на рутера е 192.168.0.1, а на лаптопа - 192.168.0.101.
П. П. Когато напиша sudo ifconfig в терминала, ми се дава IP 10.0.2.15 !?!
За каква витруална машина става въпрос? Аз съм с Vitrual Box и обясненията от лекцията ми свършиха работа. Подобно IP имах когато бях на NAT.
Аз съм с последна версия Virtual Box 5.x на Windows 7.
За съжаление не съм в състояние да проверя дали може да стане, но ще ти предложа да опиташ Network Settings->Attached to: Bridged Adapter. Ако рутерът ти автоматично раздава адреси, то би трябвало да стане. При мен не е така и разбира се не стана, но за това имаше предупреждение на лекцията. Имам Linux машина с други начин на връзка и там проработи. Успех!
Влез в рутера си и виж, кой ти е адреса. Там ги пише всичките.