Малко информация за Софийския, ако може?
Здравейте,
Тъй като искам след това да се занимавам с нещо свързано със софтуерна архитектура, исках да попитам някои неща.Имам още 2 години принципно, докато завърша средното си образование и запиша в Софийския, във Факултета по математика и информатика, но исках да попитам преди това някой от там или някой, който знае, коя специалност от всички ще е най-подходяща за това, с което казах по-горе, че мисля да се занимавам.Знам, че имам 2 години и може би е рано , но искам да започна да си се подготвям за нещата от сега, за да ми бъде там по-лесно, когато ида. Благодаря предварително за отговорите! :))
Преди, много мислех да ходя в чужбина, но след това , след едно посещение на ФМИ от училище, ни запознаха и обясниха що-годе нещата, как са там. И доста ми допадна, не само по думите им, защото е ясно, че всеки за своето ще говори,като за най-хубаво и добро, ами и обстановката също така. Винаги ми е била интересна математиката,информатиката и нещата свързани с компютри, като цяло. Затова и ще кандидатствам с тях. Все още само се чудя, за коя от всичките специалности да се пробвам. :D И също така , с какво или на какво, по-точно, да наблегна от сега, че да ми е по-лесно там.
Наблегни на математиката, особено това, което се учи в 12-ти клас. Ще ти е от голяма полза и да се научиш да програмираш преди ФМИ. Вече има много и добри материали в интернет както на български(софтуни, телерик и т.н.), така и на английски. За две, дори и за една година, е напълно постижимо.
Да, благодаря за информацията! :)