Regex странно поведение? [solved]
Здравейте, колеги! След доста бъхтене накрая намерих къде е проблемът, но така и не разбирам защо. Ако някой може да ме просветли какво се случва, ще съм много благодарен... В това 30-секундно видео е магията, която не си обяснявам. Когато стрингът е хард коднат - всичко работи, както се очаква. Като е през Console.ReadLine(), обаче... о.О ?!?
Опитвах и така, но не става. Преди да пусна видеото не бях доогледал, че стрингът всъщност не се запазва цял и оттам идва проблемът, но пак голям трол става... в задачата е казано, че ще получиш input-a като single string и на пръв поглед така изглежда. като го пейст-на в notepad, без да прехвърля редовете, си го изкарва целия на един ред, но незнайно защо, като го подам през конзолата го разсича тук и запазва само каквото има дотам. Това е 2-рия инпут на 8-ма задача от домашното за regex.
Edit: Много съм прост! :D То от конзолата направо си сече стрингът там, къде е проблемът. Да не би да има някакво ограничение за дължина на подаден ред през конзолата и, затова да не може да се въведе целият ред
Edit 2: Да, това се оказа проблемът. Вкарах тези 2 реда най- отгоре и вече си бачка.
Stream inStream = Console.OpenStandardInput(bufSize);
Console.SetIn(new StreamReader(inStream, Console.InputEncoding, false, bufSize));
Мерси за отговорите и сори, че ви занимавах с тъпотии:)
С уин 10 ли си? Там има такъв проблем с конзолата. Потърси го в настройките на конзолата - да я върнеш в класически режим или нещо такова.
Не, със 7-ца съм. Ще ги потърся все пак, да видя какво е положението.
При Windows 10 се намира ето тук.