Loading...
RosenKrumov avatar RosenKrumov 203 Точки

Едно малко по-странично мнение. Съветвал съм се с очен лекар - очилата не ви трябват, ако имате IPS екрани, но само ако са IPS.

Това може да послужи и като инфо за хората, които биха си избирали лаптоп/монитор. Ако ще се ползва за продължителна работа (както в случая с нас), е почти първа важност лаптопът/мониторът да има IPS екран, много по-естествени цветове и почти никакво увреждане върху очите. Аз съм с такъв екран и съм стоял по цял ден по време на големите проекти и нямах никакви оплаквания спрямо очите.

0
09/03/2016 11:29:28
Amiaz avatar Amiaz 0 Точки

Като специалист по очна оптика, препоръчвам за хора, които стоят над 4 часа пред монитора стъкла, блокиращи синята светлина на LTL ( 130 лева двете  ), на HOYA ( 220 лева двете, в момента са на промоция на 154 лв) или на Zeiss, които са по-скъпи. Значително по-скъпи са изтънените стъкла. През колкото повече технологичи обработки са минали стъклата,  толкова са  по-изчистени оптичните дефекти от тях. Това ги оскъпява. За тези, които стоят под 4 часа има добри далекоизточни стъкла, също и румънски, които са значително  по-евтини. Със сигурност си струва да се дадат повече пари, но това всеки ще прецени сам за себе си. И парите, и очите са си ваши. Няма такова нещо като високо качество на ниска цена. Нека напомня, че отдавна е приета Наредба номер 8 от 2012г , която задължава работодателя да осигури очила със защита от екранни лъчения. Търсете си правата! 

1
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.