От къде да си купя очила за компютър
Здравейте. Бихте ли ми препоръчали някоя добра оптика в София където мога да намеря очила за компютър и долу-горе на какви цени са ?
Здравейте. Бихте ли ми препоръчали някоя добра оптика в София където мога да намеря очила за компютър и долу-горе на какви цени са ?
Едно малко по-странично мнение. Съветвал съм се с очен лекар - очилата не ви трябват, ако имате IPS екрани, но само ако са IPS.
Това може да послужи и като инфо за хората, които биха си избирали лаптоп/монитор. Ако ще се ползва за продължителна работа (както в случая с нас), е почти първа важност лаптопът/мониторът да има IPS екран, много по-естествени цветове и почти никакво увреждане върху очите. Аз съм с такъв екран и съм стоял по цял ден по време на големите проекти и нямах никакви оплаквания спрямо очите.
Като специалист по очна оптика, препоръчвам за хора, които стоят над 4 часа пред монитора стъкла, блокиращи синята светлина на LTL ( 130 лева двете ), на HOYA ( 220 лева двете, в момента са на промоция на 154 лв) или на Zeiss, които са по-скъпи. Значително по-скъпи са изтънените стъкла. През колкото повече технологичи обработки са минали стъклата, толкова са по-изчистени оптичните дефекти от тях. Това ги оскъпява. За тези, които стоят под 4 часа има добри далекоизточни стъкла, също и румънски, които са значително по-евтини. Със сигурност си струва да се дадат повече пари, но това всеки ще прецени сам за себе си. И парите, и очите са си ваши. Няма такова нещо като високо качество на ниска цена. Нека напомня, че отдавна е приета Наредба номер 8 от 2012г , която задължава работодателя да осигури очила със защита от екранни лъчения. Търсете си правата!