Софтуерно Инженерство
Loading...
TerezaBiserina avatar TerezaBiserina 2 Точки

Java fundamentals март - график

Здравейте,

От утре 14.03 беше казано, че ще започнат първите лекции по Java за новоприетите във Fundamentals level, но в графика със залите не виждам разписание за fundamentals-mart, a само за ноемврийската група.

Ще има ли лекции за fundamental-март и в коя зала ще са?

Тагове:
0
Fundamentals Module
nikolai.nachev.1 avatar nikolai.nachev.1 17 Точки

А по - интересното е щом групите карат заедно демек изпита ще е един и същ за двете групи, което означава ,че за едните ще е по -труден, защото първата група са взели ООП , а другите не са , което не е много често спрямо групата март.

1
RoYaL avatar RoYaL SoftUni Team Trainer 6845 Точки

Е със същия успех можеш да кажеш, че не е честно, защото 80% от приема, в който си ти пък работят като програмисти от 10 години или са минали през някоя академия или просто са отделили повече време от теб да учат. Предава се един материал и се прави изпит върху него - това е. Който има допълнителни знания от някъде (работа, предишни курсове, собствени интереси и т.н.) естествено ще му е по-лесно (евентуално).

3
13/03/2016 23:34:24
alex1966 avatar alex1966 255 Точки

От друга страна така беше и при нас (хората който сме минали ООП, КПК, C#) ние като влязахме във фунтаменталс 1вия курс който карахме беше ООП с хора от миналия випуск който бяха минали C#, Java и Teamwork, за нас също не беше честно защото те бяха писали грубо 3-4 месеца повече от нас. Но пък много по бързо се напредва с колеги които знаят повече от теб и ти помагат, както в залата така и на екипни проекти, така че това не е непременно лошо.

4
14/03/2016 00:47:22
S.Asenov avatar S.Asenov 35 Точки

Аз не мисля, че ще допуснат на изпита по Java да има ООП, така че не виждам нещо не справедливо. Пък и в крайна сметка изпита е, за да провериш собствените си знания и да знаеш на къде вървиш. Какво значение има как се справят останалите?

3
Gesh4o avatar Gesh4o SoftUni Team Trainer 305 Точки

Здравей,

Вярно е, че хората, които сме минали OOП, КПК и Advanced C# ще ни е по-лесно, но това не означава, че ще изкараме добри резултати без да си мръднем пръста. Другото, което е, наистина в такава среда може да дръпнеш много повече- да, по-стресиращо е, но след време сам ще осъзнаеш колко това е било полезно. Нека ти дам пример: когато влезнах аз, ние директно започнахме ООП, за което всички говореха, че един от най-трудните курсове от този модул. Истината е, че беше труден и много неща се научиха повсеместно(считай едновременно), но впоследствие на следващите курсове те просто нямаше нужда да се обяснят, защото вече бяха използвани и ние се бяхме запознали с тях. Проектните работи също имат голяма възможност да покажат какво другите знаят и директно да наваксаш със знания, които ще достъпиш сам, но след време. Според мен е важно, че има хора, които са по-напреднали - така ще може да се учиш по-бързо и другото, което също от значение е, че ще имаш повече мотивация да учиш иммено защото искаш да ги настигнеш или да станеш по-добър от тях. Надявам се и ние като група да вдигнем нивото, за да може и вие заедно със нас да схванете материала по-добре и на по-добро ниво.
Поздрави!

3