Loading...
alexxdim94 avatar alexxdim94 33 Точки

Хейт срещу СофтУни и Наков? Защо?

Днес реших да потърся различни мнения в Гугъл за Наков и СофтУни. Бях учуден от множеството хейтърски-настроени коментари. Въпросът ми е, защо това е така, тъй като не съм навътре в нещата и не съм наясно защо Наков е напуснал Телерик и т.н. 

Тагове:
8
Общи приказки
gudov avatar gudov 274 Точки

Плюят го работещи програмисти, защото имат страх от конкуренцията, която ще излезе от СофтУни, а и заплатите като цяло в ИТ сектора, ако се пренапълни ще паднат.

2
VGeorgiev avatar VGeorgiev 1384 Точки

България е прекалено малка и не мисля, че има достатъчнo хора, имащи желание да се занимават с IT, за да се запълни пазара. 

1
gudov avatar gudov 274 Точки

VGeorgiev

И това го има, но заплатите се определят от хората, които могат да го работят това нещо. Ако са доста тези хора, ще са и ниски заплатите.

0
Anita avatar Anita 360 Точки

Споко няма да се напълни пазара с IT специалисти....

http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2014/03/28/2270953_rabotodatel_na_godinata/

Хммм, явно целта е да изместим индийците , все пак сме по-умни, по-евтини, по-бели .... и сме в EC. :)

Учете, работа ще има за всички .... ако не тук то някъде другаде по света...

0
JivkoJelev avatar JivkoJelev 235 Точки

Хора които плюят винаги ще има.По-лошото е че вече някои HR-и и Team Leads гледат лошо на студентите от СофтУни.Ако има някакъв критерии за оценяване , трябва да са знанията , а не дипломите , университетите или сертификатите.Според  мен лошото име на университета идва от това че всеки втори минал Programming Basic и почва да подава документи за стажантски и джуниор позиции и тези хора са мнозинство.Не ме разбирайте погрешно , всичко което знам е от СофтУни , но наистина има много туристи които влияат лошо на имиджа на унито.

1
YavorSpassov+deleted! avatar YavorSpassov+deleted! 133 Точки

JivkoJelev, не гледат толкова дипломите и сертификатите, колкото проектите които имаш. Няколко проекта в GitHub по дадена технология са по-показателни за тях от една диплома, била тя от СофтУни или друга институция.
Колкото до HR-ките, ако не правят разлика между сертификат от Programming Basics и диплома, проблемът си е техен.

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.