Професионална програма
Loading...
milkopg avatar milkopg 47 Точки

Аз го разбирам по следния начин: задачата има два основни модула Basic Business Requirements and Advances Business Requirements.

1. До колкото помня Basic-а е за 3-ка, тоест се приема, че кандидата може да се изпълни само него. Та в този случай, в който нямаме security Customer-a e и User и Administrator т.е. той сам може да добавя, изтрива, редактира записи. Мисля, че тук основната идея да се покаже пред защитата, е че се владеят операциите : select insert delete update към база данни, но:

2. В Advanced частта според мен условие едно отпада и се разширява проекта - с добавянето на security-то се добавят и ролите и се взима в предвид това което казва колегата g.stoyanov и там вече потребителя след като има права и се аутентикира като администратор, ще може да редактира/изтрива продукти и потребители, които вече са линкнати към клиенти. т.е. в този случай customer-ите като се регистрират би трябвало да получават автоматично и ролята user.

 

Аз така го разбирам, моля Деян да потвърди!

0
asata avatar asata 8 Точки

Ами дано да не потвърди, защото аз го правя по примера от g.stoyanov

0
deyan.zhekov avatar deyan.zhekov 159 Точки

Здравейте,

осъзнавам, че задачите, които до сега сте решавали изискват получаване на един конкретен отговор и решение. Задачите в този курс не са такива. Тук се има за цел да покажете знанията и уменията си по конкретните технологии. Важно е как ги използвате, а не толкова каква е бизнес логиката която следвате. Т.е. имате свобода да интерпретирате бизнес логиката, но е важно да имате минимално количество функционалности (за да се покажат знанията в различните области).

За конректената задача - може да се разгледа и като система, която е насочена към бизнес потребители. В такива системи е нормално user-ите, които в някои случай са customers да се създават от администратор, а не всеки да си прави регистрация, както е към магазини насочени към частни лица. Алтернативно тълкувание не е грешно, стига да тръгнете от това каква бизнес логика искате да имплементирате, а не от това какво може да реализирате и да си измислите бизнес логиката :)

2